civil nap

2021.09.16. 11:11

Baráti társaságok gyűltek össze a szanki horgásztónál

A horgász- és főzőverseny után Gasztonyi Dániel szanki mestersolymász és lánya tartottak bemutatóját baglyokkal, sólymokkal.

Tapodi Kálmán

Fotó: Tapodi Kálmán

Éveken keresztül Állati Jó Nap néven szervezték meg azt a népszerű programot, amit második alkalommal rendeztek meg Civil Nap néven. A helyszín viszont nem változott, ami ezúttal is a helyi horgásztó és pihenőpark volt. A kedvelt kirándulóhelyet sokan csinosítgatták a rendezvény előtt és segítettek az előkészületekben.

– Pályázatokon is nyertünk támogatást a rendezvényre, amelyen itt vannak a helyi civil szervezetek képviselői, például a motorosok, a vadászok, a lovasok és természetesen a horgászok is – sorolta Slezák Gábor, a házigazda, az 1972-ben alapított Olajbányász Horgász Egyesület vezetője.

Kora reggel kezdődött a 4 órás horgászverseny, majd gyermekprogramok, Pa-dö-dő koncert és tűzzsonglőrök fellépése is színesítette a napot. A főzőversenyen kilenc baráti társaság vett részt. A vadászok vaddisznópörköltet készítettek, de ínycsiklandozó volt a „Csontosok” gombás zúzapörköltje vagy a lovasklub kecskepörköltje is. A legtöbben halászlét rotyogtattak, egyéni praktikákat alkalmazva. A zsűri döntése alapján minden résztvevő elismerést kapott főztjéért. A horgászversenyen összesen 60,2 kilogramm halat fogtak ki a tóból. A győztes a szanki Mózer András lett, aki 14 kiló halat emelt a szákjába.

Gasztonyi Dániel szanki mestersolymász és második osztályos kislánya, Zselyke baglyokkal, sólymokkal tartottak látványos bemutatót és a nézők közelről láthattak egy hatalmas szirti sast is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában