Ordasi András

2021.08.02. 20:00

Tolvai Reniék klipjében is szerepel a 19 éves szabadszállási fiú

Kemény munka és kitartás nélkül nincs siker – vallja a szabadszállási Ordasi András, aki a táncban és a színjátszásban találta meg önmagát. A tizenkilenc éves fia­talember ez idáig számtalanszor lépett a világot jelentő deszkákra, tehetségét nemrég Tolvai Reni, Lotfi Begi és Rácz Gergő Oh Te! című videóklipjében is bizonyíthatta.

Gulyás Sándor

Ordasi András, Tolvai Reni és Pálfi Franciska

Forrás: Munkatársunktól

Ordasi András már óvodáskorában is gyakran lépett közönség elé. Énekelt, verset szavalt a szülők és az óvónők legnagyobb örömére. A tánccal szintén ez idő tájt próbálkozott meg a helyi néptánccsoportban. A fiút serdülőkorában nyűgözte le a hiphop. A tánc dinamikus, ruganyos és izolációs technikák alapjait Solymosi Tamás (Cicó) irányítása mellett sajátította el Szabadszálláson.

– A hiphop lényege az önkifejezés, a zene lüktetésének visszaadása. Figurakészlete változatos, és a koreog­ráfiák gyakran improvizációs úton születnek. A stílus olyannyira magával ragadott, hogy mondhatni lételememmé vált. Így nehezen viseltem az Orgoványra költözésünk miatti kényszerszünetet, ami szerencsére nem tartott sokáig. A táncot először a Horváth Zsolt Gold Dance formációban, majd később a Darányi Attila vezette Fantasy Dance Companyben folytattam. A belefektetett kemény munka 2019 nyarán hozta meg gyümölcsét. Megnyertük a Budapesten megrendezett országos versenyt, valamint Horváth Vikivel, akivel duóztunk, második helyezést értünk el – vázolta táncos pályafutásának legfontosabb állomásait Ordasi András.

A fiatalember a tánc mellett zenével is foglalkozott, zongorázni, énekelni tanult, tagja lett a szabadszállási református kórusnak, majd a színjátszással is elkezdett kacérkodni. A pályaválasztás így nem okozott nehézséget számára.

– Középiskolai tanulmányaimat a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalom–dráma tagozatán végeztem. Emellett folyamatosan képeztem magam a zene és a tánc terén, és mindenhol próbáltam helytállni. A színjátszásban ugyancsak a 2019-es év hozta meg számomra az áttörést. Megkaptam a Rómeó és Júlia című Shakespeare-darab főszerepét, melyet a Karakterek Drámacsoport vitt színre Orgo­ványon. Nagy lelkesedéssel és szakmai alázattal fogtam bele a munkába, hogy hitelesen tudjam visszaadni a veronai fiatal személyiségét. Könnyebbséget jelentett számomra, hogy hozzám hasonló korú karaktert kellett eljátszanom. A szerepet Gellért Emőke tanárnőnek és anyukájának, Gellért Etelkának köszönhetem, akik még általános iskolás koromban figyeltek fel tehetségemre – fogalmazott Ordasi András.

A szárnyát próbálgató ifjú sorra kutatta annak lehetőségét, hogy minél feljebb juthasson. Részt vett a szegedi Pandora Stúdió castingján, ami olyan jól sikerült, hogy bejutott a kurzusukra, illetve kisebb munkákat is ajánlottak számára.

– Sokáig kacérkodtam a gondolattal, hogy a színművészetin folytatom tanulmányai­mat, de a koromra való tekintettel nem sok esélyt láttam erre, ezért a táncművészeti főiskola mellett döntöttem. A sikeres felvételinek köszönhetően tanulmányaimat szeptemberben kezdem. A napokban értesítettek arról is, hogy tizenketted-magammal leszerződtettek az operába. A főiskola elvégzése után remélem, hogy számtalan lehetőség kínálkozik számomra a színjátszás és a tánc területén egyaránt. Legnagyobb álmom, hogy felismerjék színjátszótehetségem is. Számomra a színjátszás, a tánc az önkifejezés formája – mondta Ordasi András.

Ordasi András, Tolvai Reni és Pálfi Franciska
Fotó: Munkatársunktól

 

Azonnal beválogatták

– Tolvai Reni és táncosa, Angyal Petra tavasszal hirdetett versenyt, melynek fődíja az volt, hogy aki megnyeri, szerepelhet legújabb klipjében. Barátaim unszolására magam is beneveztem és a legnagyobb meglepetésemre az én koreográfiám bizonyult nyerőnek. Az Oh Te! című videóban Pálfi Franciskával adjuk elő a saját magunk által kreált mozgássort – mesélte Ordasi András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában