galériával

2021.08.21. 20:02

Mészáros Istvánné óvodapedagógus kapta a Szalkszentmártonért Érdemérmet

Különböző programokkal és kitüntetésekkel ünnepeltek augusztus 20-án Szalkszentmártonban.

Gulyás Sándor

Falunap Szalkszentmárton Bács-Kiskun Megye Petőfo Népe Guylás Sándor 2021/08/20

Fotó: Mediaworks

Falunappal ünnepeltek augusztus 20-án, Szalkszentmártonban. A program a település központjában álló Életfánál indult, ahol az újszülötteket köszöntötte a község vezetése. A központi ünnepséget a faluház udvarán tartották, beszédet mondott és a kitüntető díjakat Káposztás Tibor polgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át az arra érdemes szalkszentmártoniaknak. Káposztás Tibor polgármester beszédében az ünnep jelentőségét emelte ki.

– A mai napon azért gyűltünk össze, hogy közösen állítsunk emléket annak a Szent István-i akaratnak, amely egyben tartott minket a Kárpátok ölelő karjaiban. A magyarság megmaradt, túlélte a vérzivataros időszakokat és reményeink szerint továbbra is fennmarad. Vigyázunk a világnak erre a kicsiny szegletére, mert bizony újra emberpróbáló idők köszöntenek ránk. Mi magyarok megszoktuk az idők folyamán, az ilyen kihívásokat. Büszkén kell felemelni fejünket, és tudatni a világgal, hogy a magyarságot nem lehet megtörni, mert mi nem úgy táncolunk, ahogy a globalizált világ elvárja, hanem úgy, ahogy a nemzeti érdek kívánja – emelte ki beszédében a település vezetője.

Fotó: Gulyás Sándor

Az ünnepi köszöntőt követően az új kenyeret Alföldy-Boruss Dániel református lelkész áldotta meg. Az idei esztendőben a Szalkszentmártonért Községét Emlékérmet Mészáros Istvánné óvodapedagógusnak ítélte a település képviselő-testülete.

Éva néni több évtizedes lelkiismeretes munkájával, példamutatásával kiemelkedő szerepet töltött be az óvodások életében. Több száz gyermeket nevelt, tanított az aktuális elvárásoknak megfelelően, az emberi értékeket elsődlegesen szem előtt tartva. Emléklappal ismerte el a község vezetése Decsi Dorina teljesítményét.

A fiatal sportoló június 26-án, a poznáni Ifjúsági és U23 Európa-bajnokságon első helyet szerzett kajak egyes 1000 méteren.

Ez évben sem maradt el a községben 50 évvel ezelőtt házasságot kötött párok köszöntése. Virágot és ajándékot kapott Horváth Lajos és Horváth Lajosné, Szabó Lajos István és Szabó Lajos Istvánné, Kovács Sándor és Kovács Sándorné, Decsi József és Decsi Józsefné, Szóráth Ferenc és Szóráth Ferencné.

A rendezvény ingyenes szabadtéri programokkal folytatódott. A gyermekek kikapcsolódását egyebek között csúszda, körhinta, trambulin és népi játékok szolgálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában