közlekedés

2021.08.05. 10:45

Ideiglenesen lezárják az M44-est Tiszakürt és Kunszentmárton között

Körforgalom építése miatt augusztus 9-től várhatóan szeptember 24-ig lezárják az M44-es gyorsforgalmi út tiszakürti ideiglenes körforgalom és a kunszentmártoni csomópont közötti szakaszát és a forgalmat a 44-es főútra terelik.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: illusztráció

Mint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. emlékeztetett, az M44-es gyorsforgalmi út az elmúlt években megépült Tiszakürt és Békéscsaba között, a szakasz elején Tiszakürt térségében egy ideiglenes körforgalmat létesítettek, hogy a 44-es főút ezen keresztül legyen elérhető.

Ahhoz, hogy a Lakitelek-Tiszakürt között épülő – új Tisza hidat is magában foglaló – új szakaszt össze lehessen kötni a meglévő úttal, az ideiglenes körforgalmat el kell bontani, valamint a régi és az új pályát össze kell építeni.

Emiatt augusztus 9-étől, hétfőtől várhatóan szeptember 24-ig lezárják az M44-es tiszakürti ideiglenes körforgalom és a kunszentmártoni csomópont közötti szakaszát, és a forgalmat a 44-es főútra terelik.

A tervek szerint az idei év szeptember végén már az új szakaszon megépült tiszakürti külön szintű csomópontig tartó új 3,2 kilométeres szakasszal együtt adják vissza az útszakaszt a forgalomnak – tájékoztatott a NIF.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában