kunpeszér / galériával

2021.08.10. 17:25

A főzőverseny és a kitüntetések átadása volt a falunap csúcspontja

A járvány alatt megélt nehézségek után idén ismét megrendezték hagyományos falunapjukat a kunpeszériek.

Gulyás Sándor

Falunap Kuppeszér Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/0810

Fotó: Mediaworks

A program első felében a gasztronómia kapta a főszerepet: a „Kunpeszéri Ízek” főzőversenye iránt nagy volt az érdeklődés. A megmérettetésre huszonnégyen neveztek. A település központjában felállított bográcsokban változatos ízvilágú ételek, leginkább a tájegységre jellemző birkapörköltek készültek.

A falunap csúcspontja az elismerések átadása volt; az idei esztendőben négyen részesültek kitüntetésben. A község képviselő-testülete Kunpeszérért címet adományozott Szakálné Kincses Emmának, a helyi általános iskola vezetőjének, az oktatás-nevelés területén végzett kiemelkedő és lelkiismeretes munkájáért. A másik kitüntetett a Kunpeszéri Vadásztársaság lett. Az elismerést a település közigazgatási területén végzett vadvédelem és vadgazdálkodás társadalmi elfogadtatásában, megismertetésében kifejtett tevékenységéért érdemelte ki a szervezet. A község képviselő-testülete környezetének, kertjének, házának szépítése terén végzett példaértékű munkájáért, a tisztább, vonzóbb település kialakításáért „A Szebb Kunpeszérért” díjat adományozott Nagy Zoltán és Halenkárné Tompai Ágota részére. A kitüntető címeket Varga Attila polgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át.

A hivatalos megnyitót és díjátadást követően kulturális program várta az érdeklődőket. A helyiek mellett Buch Tibor, Polgár Peti, Csákai Erzsébet, Tajti Boy, Kasza Tibi és a Tatárszentgyörgyi Roma Csoport, a Tassi Táncsoport is színpadra lépett. A rendezvényt rendőrkutya, tűzzsonglőr bemutató, utcabál és tűzijáték színesítette. A gyermekek kikapcsolódását kézműves foglalkozások, lovaskocsikázás, trambulin és ugrálóvár szolgálta.

A birkapörkölt vitte a pálmát

A főzőverseny helyezéseinek megállapítása feladta a leckét a hozzáértő zsűritagoknak. Hosszas tanakodás után a szakemberek a helyi Kajdácsi Imre birkapörköltjét találták a legízletesebbnek, a második a kunszentmiklósi Kovács Zoltán csülökpörköltje, a harmadik az ugyancsak helybéli Filler János birkapörköltje lett. A különdíjat a kunpeszéri Pátyi Pál birkapörköltje érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában