Tűzoltónap

2021.07.16. 14:00

Elismeréseket is átadtak az ünnepi állománygyűlésen Kecskeméten

Kiállításmegnyitót és tűzoltónapi ünnepi állománygyűlést tartott pénteken a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Cifrapalotában. Az eseményen elismeréseket is átadtak.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Tűzoltónapi megyei állománygyűlést tartott pénteken a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Cifrapalotában. Az esemény a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának kiállításmegnyitójával kezdődött.

A 150 éves a magyar tűzoltóság című tárlat 19 nagyméretű molinón mutatja be a tűzoltóság hazai történetét. A kiállítást dr. Berki Imre múzeumigazgató nyitotta meg.

A megnyitót rövidesen követte az ünnepi állománygyűlés, ahol dr. Farkasinszki Lóránt ezredes, megyei igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Köszöntőjében visszatekintett a járvány elleni másfél éves harcra, mellyel kapcsolatban méltatta a tűzoltók helytállását és megköszönte az állomány munkáját.

Ünnepi beszédet mondott Dobai Gergely alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője. Kitért arra, hogy rendhagyó időben rendezik az állománygyűlést, hiszen rendszerint Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján gyűlnek össze a tűzoltó hivatás előtti tisztelgésre, de a láthatatlan ellenség miatt ezt péntekre halasztották. Elmondta, hogy Szent Flórián, Isten tűzoltója hivatásuk lényegét testesíti meg: a kitartást, a becsületet, embertársaik segítését.

A beszédeket követően többek között megyei elismeréseket is átadtak. Az év tűzoltó tisztje Dobai Gergely lett. Az év tűzoltó zászlósának Beszedics Csabát, a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság különleges szerkezelőjét választották.

Az év megyei tiszthelyettese címet Németh László főtörzsőrmester, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője kapta. Az év megyei önkormányzati tűzoltója Dobos Tamás, a Lajosmizse Önkormányzati Tűzoltóság parancsnok-helyettese lett. Az év megyei önkéntes tűzoltójának Kovács Balázst, a Bugac Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsokát választották.

Az ünnepség zárásaként Kolozsvári Johanna Mia amatőr festő a megyei szervezeti egységeknek a tűzoltók hősies, áldozatos munkáját megörökítő festményeit ajánlotta fel.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában