Trepák Klaudia

2021.06.11. 20:00

Országos második helyet szerzett a kecskeméti kozmetikustanuló

Trepák Klaudia, a Gáspár középiskola kozmetikus szakon tanuló végzős diákja országos 2. helyezést ért el az ágazati szakma vizsgatárgyak versenyén. Ez a kiváló eredmény megerősítette abban a fiatal tehetséget, hogy kozmetikusként dolgozzon majd a jövőben.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Újabb országos eredményt könyvelhetett el a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikuma. Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén a 12. évfolyamos, kozmetikus szakirányon tanuló Trepák Klaudia második legjobbnak bizonyult. Az online megszervezett verseny két fordulóból állt. Klaudia az első megméretés során a legtöbb pontszámmal, első helyen jutott be a döntőbe, majd végül zárásnál második helyezést szerezte meg. Felkészítésében Sándor Márta szaktanár vett részt.

– Nagyon büszke vagyok Klaudiára, kimagasló eredményt ért el. A technikumban tanuló diákoknál ez a megméretés az egyik legrangosabb a szakmai tárgyak versenyében. Ráadásul felvételinél a dobogósak helyezése plusz 100 többletponttal jár, ami rendkívül jónak számít – részletezte a tanárnő.

A verseny mindkét fordulója online és írásbeli volt, de az elméleti kérdések során fontos volt a gyakorlatban való jártasság.

– Klaudia az egyik legszorgalmasabb tanulóm, kitűnő alapjai vannak, melyre bátran építhet. Biztos vagyok abban, hogy kiváló szakemberré válik – tette hozzá Sándor Márta tanárnő.

Trepák Klaudia (balra) és Sándor Márta tanárnő
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Klaudia véletlen csöppent a kozmetika világába, de nagyon megszerette a szakmát, ezen a pályán képzeli el a jövőjét is.

– Eredetileg az egészségügyi pályában gondolkodtam, de nyolcadikosként az iskolák nyílt napján – mondhatni – magával ragadt a Gáspár iskola pezsgő diákélete és a kozmetikai szak szépsége. Örülök, hogy végül emellett döntöttem – mesélte a diáklány. – A kozmetikai szakirány széles spektrumon mozog, az arckezelések, sminkelés, gyantázás, szempilla- és szemöldökfestés mellett az arc- és dekoltázsmasszázs a kedvencem. Tele van nőies dolgokkal, melyek izgalmassá teszik a tanulást. A tanulmányaim során az alkalmazott kémia és biológia is előtérben vannak, melyek szintén érdekelnek, így komplexen szeretem a szakmát. Most érettségiztem le, de maradok még a 13. évfolyamra is, hogy teljes egészében elsajátítsam a szakmát. Utána jöhet a nagybetűs élet, a munka világa. Bízom benne, hogy sikerül egy saját kozmetikát nyitnom, ahol kamatoztathatom a megszerzett tudásom és szakmai tapasztalatom – jegyezte meg végül Klaudia, aki ezt a nyarat a feltöltődésnek és felhőtlen kikapcsolódásra szánja, hiszen várhatóan ez lesz az utolsó munka nélkül töltött szünete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában