baja

2021.06.06. 06:55

Műfüves pálya épült a Szentistvániban

A pénteki nap egy mérföldkő volt a Bajai Szentistváni Általános Iskola történetében, ugyanis egy óriási összefogásnak köszönhetően műfüves pályát avathattak az intézmény udvarán. A létesítmény létrejöttéhez 3,2 millió forinttal járult hozzá a Bajai Tankerületi Központ.

Márton Anna

Zsigó Róbert államtitkár végezte el a kezdőrúgást, Gugán Antal igazgatóhoz passzolt

Fotó: Márton Anna

A Bajai Szentistváni Általános Iskola műfüves sportpályájának ünnepélyes átadását tartották péntek délelőtt, ahol a kezdőrúgást Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője végezte el.

– A mai nap egy mérföldkő iskolánk történetében, ugyanis egy óriási összefogásnak köszönhetően műfüves pályát avathatunk intézményünk udvarán – mondta Gugán Antal intézményvezető. – Ez nagyon fontos nekünk, mert tartalmasabbá teszi a mindennapos testnevelést, színesíti a délutáni időtöltést.

A műfüves pályához 3,2 millió forinttal járult hozzá a Bajai Tankerületi Központ, beszerezték a prémium műfüvet, valamint az építés lebonyolításában is részt vettek.

– Ez egy példaértékű összefogás eredménye, a szülők, vállalkozók támogatásával a költségek már 2,5 millió forint körül tartottak, amikor leállt az építkezés pénzhiány miatt. Ekkor kérték Zsigó Róberten keresztül a segítségünket, és mi azonnal a kezdeményezés mellé álltunk – mondta Sárosi Magdolna, a tanke­rületi központ vezetője.

– Polyák Judit önkormányzati képviselő keresett meg tavaly ősszel, ő mondta, hogy elkezdték, de nem tudták befejezni a sportpálya építését. Ezt követően a tankerületi központtal egyeztettem, hogy próbáljunk meg segíteni. Ez sikerült, úgyhogy most átadhattuk a sportpályát. Emellett egyébként elkészült egy 10 millió forintos felújítás az alsó tagozatos épületben. Kicserélték a burkolatot és új bútorokat is vásároltak – mondta Zsigó Róbert.

Az iskolában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program által hirdetett pályázatnak köszönhetően 2018-ban több mint 30 millió forintot fordítottak a sportcsarnok tetőszerkezetére, mosdókat újítottak fel, illetve az alsós épület alsó és felső szintjén a burkolatokat kicserélték. A tantermek szintén közös összefogás eredményeként korszerűsödhettek. A Bajai Tankerületi Központnak köszönhetően több olyan projektet is megvalósítottak, ami a műfüves pályához hasonlóan tartalmasabbá, színesebbé tette a környezetet.

– Van egy fejlesztőszobánk, ami szintén a közelmúltnak az eredménye, nagyon hatékonnyá teszi a tehetséggondozást, a felzárkóztatást, a minőségi pedagógiai munkát nagyban segíti. Átalakult a számítógépes termünk, amely így többféle munkaformát tesz lehetővé. Az informatika hatékonyabb lesz, ahogy a nyelvoktatás is. Az informatika terem kihasználtsága 90 százalékos lett – mondta el az igazgató az iskolabejáráson.

Zsigó Róbert államtitkár végezte el a kezdőrúgást, Gugán Antal igazgatóhoz passzolt
Fotó: Márton Anna

Nőtt a diákok száma

Gugán Antal intézményvezető óriási eredménynek tartja, hogy nemcsak az infrastruktúra gazdagodott, hanem a diáklétszám is növekedett az elmúlt években a Bajai Szentistváni Általános Iskolában. Az elmúlt 4 tanévben 230-ról 260-ra nőtt a diákok száma. Minden évben két első osztályt tudtak indítani. Szeretnék megőrizni ezt a dinamikát az infrastrukturális fejlesztésben és a gyerekek megtartásában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában