kecskemét / galériával

2021.06.07. 17:30

A felzárkóztatási program után lehetőségük van elhelyezkedni

Ötvenegyen végeztek el egy targoncavezetői tanfolyamot Kecskeméten a Mezei utcai Közösségi Ház szervezésében, döntő többségük eddig munkanélküli volt, most viszont a tapasztalat hiánya ellenére nagy esély nyílik arra, hogy el tudnak helyezkedni helyi cégeknél.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

A tanfolyamot egy uniós finanszírozású felzárkóztatási program keretében szervezték meg a jelentkezőknek, ennek hétfőn tartották meg a záróünnepségét a közösségi házban.

Mint Oláh Anna szervező és mentor elmondta, le voltak nyűgözve a résztvevők motiváltságától, még egy hatgyermekes édesanya is megtanult targoncát, és csupán egyetlen fő nem fejezte be a tanfolyamot.

Hangsúlyozta, hogy az álláskeresőknek ez nemcsak egy papír, hanem tényleges segítség lesz a munkakeresés során.

Erre ráerősített Tóth Gergely, a Trenkwalder üzletfejlesztési munkatársa, aki két logisztikai és egy autóalkatrészt gyártó cég konkrét ajánlatával érkezett az ünnepségre. Mindegyik modern és tiszta környezetben való munkavégzést ígér, biztosítja a munkaruhát, a bruttó 220-250 ezer forintos alapbér mellett műszakpótlékkal és cafetériával lehet kiegészíteni a keresetet.

Tóth Gergely hozzátette: aki jelentkezik náluk a most végzettek közül, egy héten belül elindítják a folyamatot, melynek végén az illető munkába is állhat, és még az sem jelent akadályt, hogy kezdő a szakmában, eddig még nem szerzett tapasztalatot targoncázás terén.

A rendezvényen ott volt dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is, aki gratulált a bizonyítványt szerzett hallgatóknak. Mint elmondta: egész Európában gazdasági fellendülés tapasztalható, most jó alkalom nyílik tartósan elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Azt is elmondta: fontos a jövedelem, a munkahely, de leginkább az, hogy az ember hasznosnak érezze magát, ha ez teljesül, boldogabb és teljesebb életet tud élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában