tavasz

2021.05.12. 19:27

Petúniák díszítik a balkonládákat Kecskeméten

Petúniákat adott át a széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság a városrészben lakó családoknak az elmúlt hétvégén.

Hraskó István

Fotó: Halász Alexandra

Múlt hétvégén a Gyenes Kertészet által előnevelt, balkonládákba és függő virágtartókba ültetett petúniákat adott át a széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság a városrészben lakó családoknak.

Mint Szamler Lászlótól, a társaság ügyvivőjétől megtudtuk: márciusban indítottak akciót a lakossági környezettudatosság erősítése és a városrész virágos otthonainak gyarapítása céljával, ennek megkoronázását jelentette a szombati petúniaosztás, a támogató civil szervezeteknek és cégeknek köszönhetően.

– Megható pillanatoknak is tanúi lehettünk. Társaságunk legidősebb tagja javára az egyik megajándékozott család lemondott a virágokról, és átadta azt Szarka Mihályné Ica néninek, aki szavai szerint a Széchenyivárosban élte le az életét, és 80 évesen is aktív tagja közösségünknek. A mai napig fontos számára a tiszta, rendezett környezet, amiért tenni is hajlandó nap mint nap. Civil szervezetek munkájába első szóra, örömmel csatlakozik. Közös képviselőként nagy gondossággal intézte a közösség ügyeit, ha kellett, gallyazást, parktakarítást szervezett, járdafelújítás ügyeit intézte, és úgy gondolták, hogy így szeretnének kedveskedni neki. Nagy öröm számunkra, hogy sorainkban tudhatjuk – mondta Szamler László.

A Zöld és Pont ügyvivője hozzátette: bízva abban, hogy jövőre is támogatókra talál akciójuk, és hagyományt teremthetnek, tovább folytatják a környezettudatosság és köztisztaság fontosságára fókuszáló tevékenységüket. Hamarosan a Széchenyiváros lakóival, civil szervezetekkel, cégekkel és a városi döntéshozókkal együttműködve közparkok és egyéb közterületek felújításába fognak. Soron következő helyszínük a Nyíri út 31–39. szám alatti társasház mögötti ligetes terület.

Negyven család kapott virágot
Fotó: Halász Alexandra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában