Kecskeméten is látogathatók az idősotthonok

Csütörtöktől visszavonták a szakosított szociális intézményekben, idősotthonokban az egy éve elrendelt látogatási tilalmat.

Hraskó István

Forrás: koronavirus.gov.hu

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos határozata április 29-től Kecskeméten is feloldja az idősotthonokra 2020. december 18. óta érvényben lévő látogatási tilalmat. A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekre, illetve az őket kísérő 18 év alatti személyekre vonatkozik – közölte pénteken az önkormányzat.

A szakosított ellátást nyújtó szociális intézményeknek biztosítaniuk kell az intézmény elhagyásának lehetőségét a védettségi igazolvánnyal rendelkező és a 18 évnél fiatalabb gondozottak részére. Akinek nincs kártyája, az is kimehet az intézményből, de ha távolmaradása meghaladja a 72 órát, akkor a visszatéréshez negatív antigén gyorsteszt szükséges.

A szakosított ellátást nyújtó szociális intézményekbe új ellátott két negatív PCR teszt, vagy védettségi igazolvány birtokában vehető fel – tájékoztatott az önkormányzat.

Ide tartozik, hogy március végén Szemereyné Pataki Klaudia kérdésünkre kijelentette: az idősotthonok minden lakója és dolgozója túl van mindkét oltáson.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában