portéka

2021.04.28. 19:18

Fókuszban a lekvár és a szamóca a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac április végétől új kampányt indít a helyi termelők népszerűsítésére.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

A Budai utcai nagypiacon csütörtökönként 13-17 óráig érhető el a helyi termelői piac, ahová csütörtöktől egy-egy új termelőt hívnak meg bemutatkozni. Első alkalommal, április 29-én az orgoványi lekvár különlegességeket és a lajosmizsei friss szamócát ismerhetik meg az érdeklődők.

Orgoványi lekvár

Orgoványon Daragó Dénesné 2011 óta foglalkozik lekvár különlegességek előállításával. A Daragó Tanya Lekvárjai prémium termékek, magas gyümölcstartalommal, a fő komponensek saját termesztésűek, orgoványi tanyájukról származnak. A lekvár jellegének megtartása mellett alacsonyabb cukor tartalommal rendelkezik, hagyományos, a gyümölcsre jellemző friss ízvilágban.

Lajosmizsei szamóca

Lajosmizséről Jóriné Gyuris Ágnes őstermelő pedig friss szamócával várja a piacra kilátogató vásárlóközönséget.

Állandó kínálat

A termelői piac állandó kínálatában kapható még homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru, házi sajtok, friss zöldség és gyümölcs, savanyúság, horgolt kézimunkák.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti a Kamra-Túra Egyesülettel együttműködésben, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában