Elégedett volt az ellátással a bajai fitneszedző

Két napig a megfázás tüneteit tapasztalta magán Ralbovszki Valéria fitneszedző, de a harmadik napon már sokkal rosszabbul volt, ezt követően jelentkezett koronavírus-tesztelésre.

Márton Anna

Ralbovszki Valéria felgyógyult a koronavírus-fertőzésből

Fotó: Márton Anna

Miután kiderült, hogy elkapta a Covid–19-vírust, rögtön beindult a protokoll és nem hagyták magára a betegség ideje alatt.

– Miután pozitív lett a tesztem, elindult a gépezet. Nagyon hálás vagyok, hogy a Bajai Szent Rókus Kórházban mindenki kedves volt, segítőkész. Semmit nem kellett várnom, tehát az erre vonatkozó híresztelések nem igazak Mindenki – köztük az orvosom is, dr. Könyves László – nagyon rendes, segítőkész volt. Meggyőződésem, hogy az ellátásban semmilyen hiány nincs, folyamatosan érdeklődtek a hogylétem felől. Féltem, hogy úgy járok majd, mint az öregasszonyok, hogy otthon maradok a négy macskámmal a négy fal között, de nem így volt. Az ÁNTSZ-től is felhívtak, a gépezet tehát kettő percen belül elindult és nem hagytak egyedül – magyarázta Ralbovszki Valéria, aki elmondása szerint a köhögést viselte legnehezebben.

– Nem is tudom elképzelni, hogy lehet ezt túlélni több tízkilós túlsúllyal, én úgy éreztem, hogy a belső szerveim ránehezedtek a tüdőmre. Olyan érzésem volt, mintha szét akart volna szakadni a tüdőm. Rendszeresen edzek, mégis három napra levett a koronavírus a lábamról, de csak azért három napra, mert tudtam, hogy higgadtnak kell maradnom. Legtöbb esetben az a probléma az orvosom szerint, hogy az emberek tájékozatlanok. Nem tudják, mi történik, ezért megijednek, pánikolnak, és elkezdenek fulladni, akkor jön a probléma. Ha higgadtak vagyunk, sokkal jobban járunk. Hasra kell feküdni, ez az első – emlékezett vissza a koronavírusos megbetegedés kellemetlen tüneteire az edző, aki már tökéletesen elégedett az állapotával.

– Én eddig is oltáspárti voltam, már regisztráltam. Amint letelik a három hónap, beoltatom magam. A betegség alatt az emberi kapcsolataim kiállták a próbát, bebizonyosodott, hogy a szeretet erősebb, mint a vírus – fogalmazott.

Ralbovszki Valéria felgyógyult a koronavírus-fertőzésből
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában