galériával

2021.03.27. 06:55

Végig sima úton közlekedhetünk majd Majsa és Halas között

Folytatódnak az útépítési munkálatok a Kiskunmajsa és Kiskunhalas között vezető 5402-es számú úton. Azt a mintegy 2,7 kilométeres szakaszt fejezik be, amely a tavalyi útfelújítás során kimaradt a munkálatokból. A mostani felújítással szinte teljes egészében megújul a két város közti útszakasz.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az útfelújítás első üteme 2019 augusztusában megtörtént, ekkor a Kiskunhalas és Harkakötöny között vezető szakaszt hozták rendbe, majd egy évvel később, 2020 októberében a Harkakötöny és Tajó közti útszakaszt újították fel. A munkálatok harmadik, befejező része egy hete kezdődött a tajói szakaszon, mintegy 2,7 kilométer hosszon.

Az út menti vízelvezető árkokat kiigazították, mélyítették és az útpadkát is rendbe hozták az elmúlt napokban, valamint az úttesthez túl közel eső bokrokat, cserjéket eltávolították. A régi útfelületet felmarták, a mélyebb kátyúkat betömték, majd szintbe hozták és a teljes útfelület két rétegben új meleg aszfaltot kapott, hat méter szélességben. Az útjelző fényvisszaverő oszlopokat és közlekedési táblákat is pótolják, ahol szükséges, újakra cserélik, új buszmegállószigeteket alakítanak ki, valamint hamarosan felfestik a közúti jelzéseket is az aszfaltra.

Az eddig hiányzó 2,7 kilométeres szakaszt fejezik be
Fotó: Pozsgai Ákos

A beruházás valamennyi fázisa a Magyar Falu Program keretében valósult, illetve valósul meg, ezzel a Kiskunmajsa és Kiskunhalas között vezető 5402-es út több évtized után ismét jól járhatóvá válik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága a kivitelezési munkálatok elvégzésére közbeszerzés útján, a Duna Aszfalt Kft.-vel kötött szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában