felújítás

2021.03.09. 19:35

Újabb belvárosi útszakaszokat zárnak le Kalocsán

Szerdától már a Hunyadi János utcára sem lehet felhajtani a Szentháromság tér felől – tudatta közleményben Kalocsa Város Önkormányzata.

Gábor János

A templom felől nem lehet majd megközelíteni a belvárost

Fotó: Gábor János

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlemény szerint az újabb lezárásokat a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye Érseki Hivatala által koordinált, 2021-ben megkezdett felújítási munkálatok indokolják.

A három ütemben zajló térrehabilitáció a közművek kiváltásával érkezett el a második nagyobb szakaszhoz: amint azt hírportálunk is megírta, a Kiskunvíz Kft. ezen a héten hajtja végre az ivóvízhálózat Szentháromság térre eső részének cseréjét.

Az eddigieknél kiterjedtebb forgalomkorlátozások várhatóan szűk két hétig lesznek érvényben.

A munkálatok miatt már januárban teljes szélességében lezárták a Kossuth Lajos utca és a Szent István király út kereszteződését, hogy a Nagyboldogasszony-főszékesegyház mellett futó közműveket is rendbe hozzák. Ezek a feladatok eddig nem érintették a Szentháromság tér felől egyirányú Hunyadi János utcát, ám a bejárata szerdától zárva lesz. Ennek következtében a templom felől egyáltalán nem lehet majd megközelíteni a belvárost: a Kossuth Lajos utcáról csak jobbra, az Asztrik tér felé szabad továbbhaladni, míg a Szent István király út a tér felé haladók számára zsákutca marad.

Egy könnyítés ugyanakkor lesz: a Plébánia köz és a Hunyadi János utca kereszteződésében lévő kötelező haladási irányt jelző tábla ideiglenesen hatályát veszti, letakarással lesz érvénytelenítve.

A városházán a további ütemek megvalósításáról, valamint az ahhoz szükséges forgalmi rend kialakításáról a kivitelezés előrehaladásának függvényében adnak újabb tájékoztatást. A most bejelentett korlátozások várhatóan csak március 10. és 21. között lesznek érvényben, míg a teljes térberuházás miatt elrendelt Kossuth utca és Szent István király út sarkán lévő zárlat az év végéig eltarthat.

Az érsekség 2021. december 31-ig vállalta a Szentháromság téri munkálatok lezárását, annak függvényében, hogy legkésőbb július 31-ig megkapják az engedélyt a templom mellett talált II. világháborús orosz hadisírok exhumálására. Amennyiben ez később következik be, az onnantól számított hat hónapon belül tudják készre jelenteni a beruházást.

A templom felől nem lehet majd megközelíteni a belvárost
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában