közlekedés

2021.03.03. 07:00

Megváltozik a forgalmi rend Kiskunhalas belvárosában

Megkezdődik az új kerékpárút építése Kiskunhalason, emiatt jelentős forgalmirend-változás lép életbe szerdától.

Pozsgai Ákos

Szerdától egyirányú a Thúry utca

Fotó: Pozsgai Ákos

Szerdától jelentős forgalmirend-változás lép életbe Kiskunhalason, a belvárosban, ahol kezdődik az új kerékpárút építése. Az épülő kerékpárút a Bethlen Gábor térről vezet majd – érinti a református gimnázium mögötti Thúry József utcát, a Mátyás teret, a Bem utcát, a Hősök ligetét, majd az 53-as főutat keresztezve a Kossuth utcát – a vasútállomásig.

A Fülöp Róbert polgármester közösségi oldalán közzétett információk szerint az első ütemben, március 3-tól a Thúry József utca lesz egyirányú a Bethlen Gábor tér felől a Mátyás tér felé a kezdődő építési munkálatok miatt. Emellett fontos változás, hogy szerdától nem lehet várakozni és parkolni sem a Thúry József utcán.

Az új, több mint egy kilométer hosszú belvárosi kerékpárút építése a vasútállomás felől már elkezdődött az elmúlt hetekben, a Kossuth utcán kijelölték a kerékpárút nyomvonalát, és a talaj-előkészítő munkákat végzik. A kivitelezés során új kerékpártárolókat is kialakítanak, valamint épül 29 új parkoló is.

A beruházás része a város komplex közlekedésfejlesztési programjának, amely keretében a város északi részén is épül egy több mint két kilométer hosszú új kerékpárút, a két kerékpárútra és környezetük fejlesztésére 184 millió forintot költ az önkormányzat pályázati forrásból.

Szerdától egyirányú a Thúry utca
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában