korszerűsítés

2021.03.25. 17:25

A járvány alatt is fejlesztenek Kunszentmiklóson

Két nagyberuházás indul tavasszal Kunszentmiklóson. A Zöld város program keretében megújul a városközpont gimnázium és a Szent Erzsébet tér közötti területe, valamint folytatódik az önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése.

Gulyás Sándor

A város fejlődésének a járvány sem vetett gátat – jelentette ki Lesi Árpád polgármester

Fotó: Gulyás Sándor

A pályázati sikereknek köszönhetően a tavalyi évben több mint egymilliárd forintot költött fejlesztésre a kunszentmiklósi önkormányzat.

– Megújult a klasszicista stílusban épült Virágh-kúria. A beruházás szeptemberre fejeződött be, részben megvalósult a három kiállítóterem berendezése. Októberben értek véget az egészségügyi központot érintő rekonstrukciós munkák. A beruházás részét képezte a kazánok cseréje, és a belső autóparkoló rendbetétele, valamint új fogászati berendezésekhez és bútorokhoz jutott az intézmény. Hetvenmillió forintot költött önkormányzatunk a tasskertesi városrész rehabilitációjára.

A rendelkezésre álló pénzből kilenc önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás felújítása valósult meg.

A projekt keretében járdák épültek, a kivitelező cég szakemberei rendezték a köztereket, a zöldfelületeket és az udvarokat, illetve kiépült a térfigyelőkamera-rendszer és az energiatakarékos közvilágítás is. Két csoportszobával gazdagodott a Napsugár bölcsőde, valamint napelempark létsült az ipari parkban. A beruházások a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatások segítségével valósultak meg – mondta el a baon.hu érdeklődésére Lesi Árpád polgármester.

Két épületben hét önkormányzati lakás újult meg teljesen az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Esély otthon elnevezésű programja keretében. A kibővített, felszerelt, úgynevezett fecskelakások fiatalok, valamint párok, családok számára készültek.

– A koronavírus-járvány ugyan megnehezíti a dolgunkat, ám ennek ellenére folytatódnak a fejlesztések városunkban. Rövidesen indul a Zöld város program, melynek keretében megújul a városközpont gimnázium és a Szent Erzsébet tér közötti területe. Megújul a növényfelület, a közvilágítás, a csapadékvíz-hálózat, pihenőparkot, szolgáltatóteret, árusító­pavilont, parkolókat alakítunk ki, új utcabútorokat helyezünk el.

Kétszázmillió forintot költünk az önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítésére,

homlokzati nyílászárók cseréjére, a külső falak, a padlásfödém hőszigetelése, illetve levegő-víz hőszivattyús és napelemes rendszerek telepítése is megvalósul. Sikeresen pályáztunk a közösségi közlekedés fejlesztésére, a térfigyelőkamera-rendszer bővítésére, a Diószegi-emlékház, a kunszentmiklósi, a kunbábonyi szabadidős park felújítására és a szálláshely létrehozására. Elbírálás alatt van a kiemelten belvíz által veszélyeztetett területek csapadékvíz-elvezető hálózatának rekonstrukcióját támogató pályázatunk – foglalta össze Lesi Árpád.

Jelentős támogatást remélünk a Versenyképes Magyarországért Operatív Programban, melyet a belterületi utak fejlesztésére, az egészségügyi központ laborépületének felújítására, parkolóhely-bővítésre, a Bakér menti sport- és pihenőpark, illetve önálló könyvtár és multifunkciós kultúrház, valamint időszakos mozi kialakítására szeretnénk költeni – fogalmazott Lesi Árpád polgármester.

A város fejlődésének a járvány sem vetett gátat – jelentette ki Lesi Árpád polgármester
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában