Eperföldi iskola

2021.02.21. 07:00

Szabadtéri kézilabdapálya épül a kalocsai intézményben

Új szabadtéri sportpályát kap a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola.

Gábor János

Az iskolában főszerepet kap a testnevelés tantárgy

Fotó: Gábor János

A több tízmillió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) programjából valósítják meg, a projekt kedvezményezettje Kalocsa Város Önkormányzata, míg a Bajai Tankerületi Központ vagyonkezelőként vesz részt a fejlesztésben.

Az MKSZ három kategóriában hirdette meg nyilvános pályázati felhívását, még 2019 őszén. Ezek közül a „Kültéri kézilabdapálya fejlesztési programban” támogatták a kalocsai intézmény igényét.

Ez egy százszázalékos finanszírozású lehetőség a Magyar Kézilabda Szövetségtől. Külterületi sportpályára lehetett pályázni, ezen nyertünk 40 millió forintot. A munkaterület átadása történt meg, így a beruházás megkezdődhet. A 2021/22-es tanév megkezdésével tudják birtokba venni a gyerekek

– foglalta össze kérdésünkre dr. Filvig Géza polgármester.

– Egy kézilabdapálya épül az iskola udvarán. A meglévő aszfaltfelület lesz teljesen felújítva, új aszfaltréteg és új borítás kerül rá, új kapukat is telepítünk, hálókkal – sorolta.

Az Eperföld városrészben található, sportképzési profillal rendelkező iskola korábban már sikerrel fejlesztette játszóterét, de régi igény volt a mellette elterülő, nagy kiterjedésű sportpálya felújítása is.

Ennek aszfaltburkolata elhasználódott, egyenetlenné vált, egyre kevésbé alkalmas a sportolásra, és már messze nem korszerű. Mivel az intézmény 2017 óta kiemelt szerepet szán a sportnak és a labdajátékoknak (kiemelten a kézilabdasportnak), 2019-ben pedig kifejezetten testnevelés tagozatos osztályt is indítottak, ezért évek óta indokolt a pályafejlesztés elindítása. A korszerűbb körülményekkel azt szolgálják, hogy az iskola továbbra is sikeresen szerepeljen a régiós és országos versenyeken, amelyekről rendre hoznak haza kisebb-nagyobb trófeákat és érmeket az ott induló fiatalok.


Az iskolában főszerepet kap a testnevelés tantárgy
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában