felújítás

2021.02.07. 15:28

Művészeti szárny is épül a kiskunhalasi iskolában

Idén megújul a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola Szabadság téri B épülete, ahol hosszú évek óta a nyelvi oktatás zajlik. Az épületben lévő szolgálati lakást, valamint a tantermeket a Kiskőrösi Tankerületi Központ 18 millió forintos keretösszegből újítja fel.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

– A már meglévő épület régi nyílászárói helyett a korunk követelményeinek megfelelő műanyag, hőszigetelt nyílászárókat építenek be a szakemberek. Az épület bejárati ajtaja és a belső ajtók is megújulnak, a külső homlokzat hőszigetelést, valamint színezővakolatot kap – ismertette a beruházás részleteit Vágó Ferencné tankerü­leti igazgató.

Az ingatlan belső felújításáról elmondta, hogy korszerűsítik a teljes vízvezeték-hálózatot, megújul a konyha, a közlekedőfolyosó, valamint a fürdőszoba hidegburkolata, illetve megvalósul a szobákban található parketta csiszolása, lakkozása.

Korszerűsítik a fűtésrendszert, részlegesen megújul a villamoshálózat, illetve teljes belső festést is végeznek minden helyiségben. Emellett a konyha fala új burkolatot kap, a helyiségbe új mosogatótálcát szerelnek be és megtörténik a szanitereszközök cseréje is.

A fürdőszobában szintén új fali csempék lesznek és zuhanykabint építenek be.

Vágó Ferencnétől megtudtuk továbbá: az ingatlan bal oldali szárnyában található szolgálati lakás felújításával az a céljuk, hogy fiatal, pályakezdő pedagógusok számára biztosítsanak életkezdési, letelepedési lehetőséget, ezzel is vonzóvá téve a települést és a pedagógus életpályát.

– Az épület másik szárnyában rajz és ének tanterem létesül, az elképzelésünk az, hogy egy művészeti épületszárnyat alakítsunk ki. A tantermekben megjelennek majd mindazok az oktatási eszközök, melyek a korszerű művészetoktatáshoz szükségesek: új rajztáblákat, rajzeszközöket, művészeti szemléltető eszközöket, zongorát, furulyákat és egyéb taneszközöket szerzünk be – mondta Vágó Ferencné.

A tankerületi igazgató szerint a munkálatokkal megfelelő ütemben haladnak a kivitelezők, így hamarosan már egy modern környezet fogadja a diákokat és a pályakezdő pedagógusokat.

A felújítás során a külső homlokzat hőszigetelést is kap Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában