jótékonyság

2021.02.02. 19:41

Medvenapi ajándékcsomagokat kaptak a halasi óvodások

Mivel a gyerekek nagy kedvencei a plüssmacik, így a február 2-án, barlangjából előbújó barnamedve történetéhez kapcsolódóan szervez évek óta gyűjtést a rászoruló óvodásoknak a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete és a Szilády Áron Református Gimnázium. Az idei, ötödik Jótékonysági Medvenapon a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Átlós Úti Óvodájának gyerekeit lepték meg ajándékokkal a szervezők és a támogatók.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

– A Palásti Károly tanár úr által megálmodott medvenap a mások számára feleslegessé vált, de jó állapotú ruhák, játékok adományázásával az összefogás mellett az újrahasznosítás fontosságának hangsúlyozásáról is szól. Szeretnénk, ha minél korábban megtapasztalnák a gyerekek, hogy a szép állapotú, de már nem használt holmikkal mekkora örömöt lehet szerezni a rászorulóknak – mondta a keddi ajándékozáson Mongyi Marianna, a Zöld-híd Egyesület elnöke.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is csatlakozott az adakozókhoz a Fészekrakó Nagycsaládos Egyesület, valamint a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület, de magánszemélyektől is érkezett felajánlás.

Idén a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon az adakozók nem adhatták közvetlenül a gyerekek kezébe az ajándékokat, az óvoda épületének teraszán tették le a csomagokat, amiket az intézmény dolgozói juttattak el a kicsikhez. Az ovisok egyebek mellett gyerekkönyveket, színes ceruzákat, kifestőket, gyermek- és felnőttruhákat, hátizsákokat, finomságokat, különféle játékokat, valamint plüssmacikat kaptak.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában