Közleményben tiltakoznak a bajai kórház dolgozói a kritikákkal szemben

A Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói több médiafelületen a munkájukat érintő kritikákkal találkoztak.

Márton Anna

Többen sértő vagy megalázó szavakkal illették a bajai kórház dolgozóit

Fotó: Márton Anna

A Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói közleményben tiltakoznak a média különböző felületein megjelent tényszerűségeket nélkülöző, a munkájukat minősítő kritikákkal szemben. A napokban megjelent közleményben kitértek arra, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház orvosai és szakdolgozói az országban az elsők között vállalták a koronavírus elleni vakcinázásban való aktív részvételt. Tették mindezt amellett, hogy

már hónapok óta megfeszítve dolgoztak a covidos betegek felgyógyulásáért, mert csak egy cél lebegett előttük, megmenteni embertársaikat.

A közleményben szó van arról is, hogy mindezek ellenére több médiafelületen a munkájukat érintő kritikákkal találkoztak, amik minden tényszerűséget nélkülöznek. Mint írták, mindenki véleményét tiszteletben tartják, és figyelembe veszik, ha reális, és jobbító szándékkal születik. Ugyanakkor sajnálatukat fejezték ki, hogy többen sértő vagy megalázó módon alaptalanul fogalmaznak meg kritikákat, ami méltatlan a kórházban lelkiismeretesen dolgozó munkatársakkal és a vakcinára váró emberekkel szemben.

A Bajai Szent Rókus Kórház orvosainak és szakdolgozóinak jelenleg a koronavírus elleni védőoltás beadása és a hozzá tartozó dokumentálás a feladata.

A védőoltásra érkezőket arra kérik, hogy tartsák be pontosan az időpontokat, legfeljebb csak öt-tíz perccel korábban érkezzenek.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy amennyiben várakozni szükséges, akkor mindenki tartsa be a kellő védőtávolságot. További kérésekkel, vagy a védőoltással kapcsolatos időpontokat érintő kérdésekkel mindenkit arra kérnek, hogy forduljon a háziorvosához.

Többen sértő vagy megalázó szavakkal illették a bajai kórház dolgozóit
Fotó: Márton Anna

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában