Roma Show

2021.02.10. 10:40

A majsai rendezvény fő célja a cigány kultúra bemutatása

Február 28-áig lehet jelentkezni a Roma Show elnevezésű tehetségkutató versenyre, amelyet elsősorban cigány származású fiatalok számára hirdettek meg, de a roma nemzetiség minden korosztálya képviseltetheti magát.

Tapodi Kálmán

Kolompár József (balra), a majsai tehetségek egyik felkészítője, Rávai Mónika, a város alpolgármestere és Horváth Szilveszter nagyon hasznosnak ítélik a tehetségkutató elindítását

Fotó: Tapodi Kálmán

Az online keretek között zajló show elindítója a Csácsé Roma Cigány Kulturális Egyesület, a Cselekvő Romák Egyesülete, valamint a Herman Ottó Intézet. A járványhelyzet miatt a produkciókat a Roma Show honlapjára kell feltölteni, és a show közösségi oldalán lehet kedvelésekkel segíteni az előadókat.

– A cigány hagyományok őrzése rendkívül fontos feladat – nyilatkozta Horváth Szilveszter, a Bács-Kiskun Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, az első alkalommal meghirdetett verseny egyik főszervezője. Mint megtudtuk: a rendezvény célja, hogy minden tehetséges cigány származású fiatal, aki eddig még nem kapott teret arra, hogy tudását bemutassa, azt most egyszerű módon megtehesse. Az elnök a napokban Kiskunmajsán járt és elmondta: nagy népszerűségnek örvend a vetélkedő, egyre több produkció kerül fel a Roma Show oldalára.

– A legfontosabb célunk, hogy megmutassuk ezzel a vetélkedővel, milyen szép a cigány kultúra. A másik cél pedig, hogy felfedezzük a tehetségeket a legeldugottabb falvakban, ahol nincs lehetőségük arra, hogy mások is megismerhessék őket – tette hozzá Horváth Szilveszter.

Kiskunmajsán is sok cigány fiatal, zömében a Majsai Gyöngyök hagyományőrző csoport tagjai, vállalták a megméretést, és a többi tehetséggel együtt ők is várják a közönség szavazatait.

Kolompár József (balra), a majsai tehetségek egyik felkészítője, Rávai Mónika, a város alpolgármestere és Horváth Szilveszter nagyon hasznosnak ítélik a tehetségkutató elindítását
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában