Továbbra is indokolt a maszkhasználat

Indokolt még a nagyvárosok közterületein előírt maszkhasználat? Mikor lehet szó ennek megszüntetéséről? – kérdezte a Békés Megyei Hírlap csütörtöki tájékoztatóján az Operatív Törzstől.

baon.hu

Maszkhasználat Kecskemét főterén és közterületein.

Forrás: baon.hu

Fotó: BUS CSABA

Müller Cecília országos tiszti főorvos válaszában elmondta, feltétlenül indokolt a maszkhasználat, hiszen a járvány továbbra is zajlik, ezért azon intézkedések – például a fertőtlenítés, maszkhasználat vagy a gyakori kézmosás – fenntartása, melyeket higiénés szempontból bevezettek, továbbra is indokolt – számolt be róla a beol.hu.

Hozzátette, közben szerencsére megérkezett az úgynevezett specifikus védekezési mód is a vakcina formájában, de tudjuk, hogy csak a második adag beadása után alakul ki a teljes immunitás, a vírust pedig azalatt is hordozhatjuk, így mások védelmét a maszkhasználattal tudjuk biztosítani.

Mint ismert, Kecskemét polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia november 12-ei hatállyal rendelte el Kecskemét közterületein a maszkhasználatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában