Fegyelmezetten betartják az előírásokat a halasi iskolában is

Az általános iskolákban és alsóbb évfolyamokon a középiskolákban is a megszokott jelenléti oktatással folytatódott a tanév.

Mester-Horváth Nikolett

A halasi felsővárosi iskolában komolyan veszik a maszkviselést

Fotó: Pozsgai Ákos

A téli szünet után az egyetemeken és nyolcadik osztálytól felfelé a középiskolákban digitális munkarendben zajlik a tanulás.

A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában is rendben elindult a félév, a több mint négyszáz tanuló közül jelenleg hat hiányzó van, de eddig nem érkezett jelzés az intézmény felé, hogy bármelyikük is koronavírus-fertőzés miatt lenne távol – tudtuk meg Rekedt-Nagyné Forczek Leona megbízott intézményvezetőtől, aki hozzátette: iskolájukban eddig mindössze két gyermek volt bizonyítottan Covid-pozitív.

Továbbra is szigorú óvintézkedések mellett zajlik a tanítás
Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi intézményvezető a baon.hu érdeklődésére elmondta továbbá, hogy a köznevelésben dolgozók szombaton és vasárnap zajlott második körös önkéntes és ingyenes tesztelésén iskolájuk pedagógusainak közel fele vett részt. A szűrésen megjelent felsővárosis tanárok mindegyikének negatív lett a gyorstesztje.

– Mind a tanulóink, mind a pedagógusaink nagyon szabálykövetők. Tanáraink az órákon is hordják a maszkot, idősebb kollégáink közül pedig van olyan, aki saját egészsége védelme érdekében is arra kérte a tanulókat, hogy viseljenek maszkot az óráján. A takarítószemélyzetünk pedig minden tanóra ideje alatt fertőtleníti a mosdókat, a korlátokat, a kilincset. Talán a rendszeres és alapos takarításnak, valamint a gyerekek és a tanárok fegyelmezettségének köszönhető, hogy eddig elvétve fordult elő iskolánkban koronavírus-fertőzött – hangsúlyozta Rekedt-Nagyné Forczek Leona.

A halasi felsővárosis diákok a tanórák közötti szünetekben is viselnek maszkot
Fotó: Pozsgai Ákos

Az óvodai és iskolai dolgozók 1 százaléka volt pozitív

A hétvégi gyorsteszteken 20 ezer 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn.

György István a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy novemberben is biztosították a lehetőséget a köznevelésben dolgozóknak a tesztelésre, az akkori eredmények rosszabbak voltak: két százalékuk mintája lett pozitív.

Január 2-án és 3-án a tesztet összesen 220 ezer köznevelésben és szakképzésben dolgozó pedagógus számára, országosan 99 helyszínen biztosították; a mintavételt 263 csapat végezte. Online előzetesen 13 ezren regisztráltak. Az eredményeket elküldték a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, az adatok folyamatosan kerülnek be a statisztikákba – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában