KALOCSA

2021.01.22. 15:17

Szombaton írják a központi felvételiket

A fertőzések elkerülése miatt eddig nem látott szabályokat kell betartani azoknak a felvételizőknek, akik idén kezdik meg középiskolai tanulmányaikat és szombaton központi vizsgát írnak.

Gábor János

A kalocsai Szent István Gimnáziumban is sokan ragadnak majd tollat a szigorú beléptetés után. Az intézmény hirdetett pluszidőpontot azok számára, akik jelenleg Covid-fertőzöttek, tehát nem tudnak megjelenni a felvételin.

– Gyakorlatilag november 11-e óta digitális oktatási munkarend van a mi iskolánkban is. Ettől függetlenül a központi felvételi vizsgát le kell bonyolítani. Nálunk 224 olyan tanuló van, aki jelentkezett rá, és szombaton fogják megírni – mondta Perity Lajos, a kalocsai Szent István Gimnázium intézményvezetője.

– Az előkészületek megtörténtek, nyilván bizonyos rendszabályokat be kell tartanunk ahhoz, hogy a vizsgát biztonságos körülmények között le tudjuk bonyolítani. Úgy osztottuk be a létszámokat, hogy egy vizsgateremben maximum tíz tanuló legyen, így biztosítva közöttük a legalább másfél méteres távolságot – tette hozzá.

Az iskola délelőtt kilenctől számítva három ütemben, két különböző kapunál lépteti be a felvételizőket az épületbe, így koordinálva, hogy ne legyen tömörülés, vagyis egyszerre sokan ne verődjenek össze egyetlen bejáratnál sem. Ezenfelül az intézményektől megszokott módon testhőmérséklet-méréssel, kézfertőtlenítővel várják a diákokat, akik csakis maszkot viselve mehetnek tovább a termekbe, de a vizsga közben nem kötelező viselniük azt. Ellentétben a korábbi évekkel, a szülők ezúttal nem léphetnek be az épületbe.

A felvételi január 23-án 10 órakor kezdődik: magyarból és matematikából 45–45 perces dolgozatot kell majd megírni, és ezek eredményeit január 29-én, pénteken lehet megtekinteni. Ha valaki valamilyen okból nem tud megjelenni ebben az időpontban, az január 28-án tudja pótolni a felvételit, míg a Covid-fertőzés miatt távol maradó tanulóknak egy további vizsganapot is kijelöltek, február 5-ére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában