baleset-megelőzés

2021.01.13. 11:30

Körforgalomra vagy jelzőlámpára szavazhatnak a jánoshalmiak

A városban egy baleset miatt ismét fellángolt a vita, hogy körforgalom építésével vagy közlekedési lámpák kihelyezésével, de biztonságosabbá kell tenni egy kereszteződést,

Pozsgai Ákos

Gyakoriak a közlekedési balesetek a Bajai és a Halasi út, valamint a Dózsa György utca találkozásánál Gyakoriak a közlekedési balesetek a Bajai és a Halasi út, valamint a Dózsa György utca találkozásánál

Fotó: Pozsgai Ákos

Súlyos baleset történt néhány hete Jánoshalma központjában, a Bajai út és a Dózsa György utca kereszteződésében, két kisgyerek is megsérült. A városban a baleset miatt ismét fellángolt a vita, hogy körforgalom építésével vagy közlekedési lámpák kihelyezésével, de biztonságosabbá kell tenni ezt a kereszteződést, ahol már korábban is történt több súlyos közlekedési baleset is.

A nagy forgalmú kereszteződésnél, ahol a Bajai és a Halasi út, valamint a Dózsa György utca találkozási pontja van, stoptáblák figyelmeztetnek. Ennek ellenére gyakoriak a közlekedési balesetek ezen a helyen. Legutóbb tavaly december 15-én ütközött egy személyautó és egy kamion. A gépkocsi vezetője Mélykút felől hajtott a kereszteződésbe, figyelmen kívül hagyva a közlekedési táblát és nem adta meg az elsőbbséget a tőle balról, a Bajai út felől érkező kamionnak, ezért összeütköztek. A szerelvény több tíz méteren át tolta maga előtt az autót, az elöl ülő felnőttek könnyebben, míg a hátul utazó nyolcéves kisfiú súlyos koponyasérüléseket, a kétéves kislány szintén fejsérülést szenvedett.

Czeller Zoltán polgármester közösségi oldalán kezdeményezett aláírásgyűjtést arról, hogy a város lakói elmondják véleményüket:

körforgalmat vagy közlekedési lámpát szeretnének ebbe a kereszteződésbe.

A város vezetése az elmúlt években több alkalommal is tárgyalásokat folytatott a Magyar Közút képviselőivel a veszélyes közlekedési csomópont felújítására vonatkozóan. Az úttest a Magyar Közút tulajdona. A tárgyalások eredményeképpen első lépésben közlekedési lámpa kerül kiépítésre az útkereszteződésbe, ami már meg tudná előzni a baleseteket.

Egy másik javaslat szerint a körforgalom jobb megoldás lenne, a Magyar Közút szakemberei szerint ehhez azonban a jelenleg üresen álló volt könyvtárat és a Bajai úton vele szemben lévő épületeket el kellene bontani. A város lakói február 28-ig nyilváníthatnak véleményt a városházán elérhető aláírásgyűjtő íven.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/teherautoval-utkozott-egy-auto-janoshalman-3461344/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában