tehetséggondozás

2020.12.02. 07:00

Digitális rajztáblán is alkotnak a kisszállási diákok

Mielőtt a digitális táblákkal megismerkednének, először a festészet alapjait tanulják meg a kisszállási iskola diákjai. A fiatal tehetségeket Csanádi Hajnalka, az iskola képzőművésztanára gardírozza.

Mester-Horváth Nikolett

A diákok először a festővásznon sajátítják el a készségeket

Fotó: Pozsgai Ákos

Sikeresen pályázott tavaly a Kisszállási Sallai István Általános Iskola a Nemzeti Tehetség Program pályázatán, és az Időzzünk a művészettel című projektjükkel egymillió forint támogatást nyertek. Az összegből egyebek mellett az idei tanévben elindítottak egy tehetséggondozó szakkört, valamint digitális rajztáblákat, ecseteket, festékeket, festővásznakat és festőállványokat vásároltak.

– Iskolánkban sok tehetséges fiatal van, és számomra öröm, hogy segíthetek nekik kibontakoztatni a tehetségüket – mondta Csanádi Hajnalka, az iskola képzőművésztanára. – A digitális táblákkal illusztrációkat lehet készíteni, akár mesékhez, akár számítógépes játékokhoz. Ez a gyerekeket borzasztóan érdekli, nagyon élvezték Huba előadását is. A diákok többsége gyakran játszik ilyen játékokkal vagy néznek szuperhősös filmeket, és az azokban látható látványelemek mind ilyen rajztáblával készülnek.

A pedagógus hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mielőtt a gyerekek elmerülnének a digitális világban, fontosnak tartja, hogy először megtanulják a festészet alapjait.

– Ahhoz, hogy a számítógépen is tudjanak eredményeket elérni, számukra tetsző dolgokat rajzolni, először meg kell tanulniuk a látásmódot, a szabályrendszereket, például a fény-árnyék viszonyok és a plasztikai hatások ábrázolását a festővásznon, hogy a digitális felületen már magabiztosan mozogjanak – mondta Csanádi Hajnalka, hozzátéve, hogy a tanulók nagyon szeretnek festővásznon is alkotni.

A diákok először a festővásznon sajátítják el a készségeket
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában