Az egészségügyi központba költözik a rendelő

A háziorvosi rendelése haladéktalan áthelyezését kezdeményezte dr. Patocskai Máté háziorvos. A kialakult járványügyi helyzetre hivatkozva kérte, hogy a Darvas térről a Korond utcai, modern Egészségközpontba költözhessen a rendelő.

Vajda Piroska

Nemrég fórumon tiltakoztak a lakók a rendelő elköltöztetése ellen

Forrás: Petőfi Népe

Erről szóló közleményében azt írja, hogy a Darvas téri orvosi rendelőben az adott körülmények között nem lehet teljesíteni a járványhelyzet kívánta biztonsági feltételeket, ebből adódóan a betegek, a kollégák és saját egészségének megőrzését sem.

Dr. Patocskai Máté már hónapokkal ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a lakótelep egyik tízemeletes házának földszintjén működő háziorvosi rendelő sem a járványügyi előírásoknak, sem pedig a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak nem felel meg. Meglátása szerint, orvosszakmai szempontból az lett volna a helyes, ha a rendelés már korábban beköltözik az Egészségközpontba, akkor talán elkerülhető lett volna, hogy Covid–19 fertőzött legyen. Bár már meggyógyult, jelenleg azonban két körzet betegeit kell ellátnia, így összesen 4100 ember biztonságáról van szó – írja közleményében dr. Patocskai Máté.

– Senkinek nem kívánom, hogy átessen ezen a betegségen, és én sem szeretnék még egyszer megbetegedni. Mindenkit arra kérek, hogy vegye nagyon komolyan a védekezést és ne csináljon ebből politikai kérdést. Fiatal háziorvos vagyok, köt az esküm, legfőbb feladatom a betegeim egészségének és életének védelme és megőrzése. Szeretem a hivatásomat és megszerettem ezeket az embereket. Többek között ezért gondolom úgy, hogy megérdemlik a maximális biztonságot és a magas színvonalú orvosi ellátást – fogalmaz közleményében a háziorvos.

Jelenleg azon dolgoznak, hogy a legrövidebb időn belül áthelyezzék a rendelést az Egészségközpontba. Ezt a kezdeményezést orvosszakmai és járványügyi szempontokat szem előtt tartva a helyi operatív törzs és az összes szakmai szerv is sürgeti és támogatja. Előreláthatóan de­cember első napjaiban már az új helyen, megfelelő körülmények között fogadhatjuk a betegeket – olvasható a közleményben, mellyel kapcsolatban dr. Faragó Zsolt jegyző hírportálunknak elmondta, az önkormányzat is elfogadja a szakmai érveket a rendelő költöztetésével kapcsolatban.

Nemrég fórumon tiltakoztak a lakók a rendelő elköltöztetése ellen
Fotó: Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában