Mikuláscsomag

2020.12.08. 07:27

Ajándékot kaptak a kalocsai óvodások és a bölcsődések

Az önkormányzat, illetve a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) közös ajándékaként hét intézmény több mint 500 óvodása és bölcsődése kapott mikuláscsomagot a polgármestertől pénteken.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Dr. Filvig Géza feldíszített, a piros orrú rénszarvast idéző szolgálati autóval járta a várost, és a járványvédelmi előírásoknak megfelelően az intézmények kapujában adta át a csomagokat a gyerekeknek.

– Minden óvodás és bölcsődés gyereknek egy-egy csomagot juttatok el; teszem ezt mint polgármester és mint TEIT-elnök – hangsúlyozta dr. Filvig Géza, utalva rá, hogy az atomerőmű révén létrejött települések közössége is támogatta az akciót.

– Nagy intézményünk a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje, ez pedig egy jó alkalom arra, hogy kedveskedjünk a gyerekeknek és a családoknak, mert kell egy kis vidámságot, színt vinnünk az életükbe. Annál fontosabb pedig nincs a Mikulás napjához közelítve, mint hogy boldoggá tegyük a gyerekeket – mondta.

A városvezető elmondta: a szolgálati autója azért kapott legalább egy szerény díszítést erre a napra, mert a gyerekekkel csak a bejáratnál, kültéren lehet találkozni, így egy kis ünnepi hangulatot szeretett volna teremteni az átadáshoz. Az édességeket tartalmazó csomagokat lezárt kartondobozokban adta át az intézményeknek.

Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában