jótékonyság

2020.11.02. 20:00

A foktői motorosklub gyűjt a baleset miatt árván maradt gyerekeknek

Az egész országot megrázta a Dusnok és Sükösd között történt tragédia, ahol egy részeg sofőr miatt meghalt egy motoros házaspár. Azóta kiderült, a két áldozat után négy gyerek maradt árván. A foktői Pirates Family MC motorosklub tagjai nekik igyekeznek segíteni.

Gábor János

Szűcs Ferenc a klub nevében is várja az adakozókat a foktői klubházban november 7-én

Forrás: Petőfi Népe

Mint arról korábban beszámoltunk, október 23-án, az 51-es főúton Dusnok felől Sükösd irányába tartó, a rendőrség későbbi közlése szerint ittas sofőr áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol ütközött két vaskúti motorossal. A motorkerékpárokat vezető 44 éves férfit és 50 éves nőt a nagy erőkkel helyszínre érkező mentők egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, a házaspár életét vesztette. A személyautót vezető 37 éves érsekcsanádi férfi ugyancsak mentésre szorult: nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, súlyos sérüléseket szenvedett, így kórházba kellett szállítani.

A balesetben elhunyt házaspár a foktői székhelyű Pirates Family MC tagja volt. A klubtagok azonnal a tragédiában érintett családtagok segítségére siettek. A nagyszabású szelidi találkozóiról széles körben is ismert „kalózok” számítanak a motorosokra, valamint a közösségüket támogató személyekre azon a jótékonysági esten, amit a magára maradt család javára hirdettek meg. Évának és Gábornak négy árván vagy félárván maradt gyermeke van, nekik gyűjtenek a klubházuk következő rendezvényén, egy pécsi motorosfelvonuláson és a szervezetük bankszámláján.

– Sajnálatos módon alig több mint egy hete, Dusnok közelében tragikus balesetben elhunyt klubtársunk, Gábor és felesége, Éva. Borzasztó tragédia, nagyon jó embereket veszítettünk el, még fel sem ocsúdtunk, de természetesen rögtön a családtagok segítségére sietünk – nyilatkozta Szűcs Ferenc, a motorosklub szóvivője.

– Úgy döntöttünk, hogy no­vember 7-én tartunk egy adományozó és emlékestet a foktői Duna-parton lévő klubházunkban. Ez hasonló a motoros jótékonysági koncertünkhöz, tehát már délután egytől nyitva leszünk, hattól pedig jönnek a koncertek, a Rockszegecs és a Metal Daze fellépésével – jelentette be, megköszönve a zenekaroknak, hogy a színpadot, illetve a hang- és fénytechnikai hátteret is ingyen biztosítják a rendezvénynek.

A karitatív célt nem csak azok tudják támogatni, akik ott lesznek a szombati koncerteken, hiszen átutalásokat is várnak. Aki tehát az elektronikus utat választja, megteheti a „Fekete Horgony Motoros Klub” OTP-s bankszámláján: 11732040-20041425. A szóvivő elárulta: az adakozás kapcsán egyeztettek a családdal, akiknek pillanatnyilag a temetéssel, illetve a hagyatéki ügyekkel kapcsolatos ügyvédi költségek okoznak nehézséget, így erre adnák az összegyűlt pénzt.

Szűcs Ferenc a klub nevében is várja az adakozókat a foktői klubházban november 7-én
Fotó: Petőfi Népe

– A második rendezvény, amellyel a családot támogatjuk, Pécsett lesz, november 14-én, szombaton délelőtt. Ez egy jótékonysági motoros gurulás lesz, amelynek az útvonalát és menetrendjét hamarosan feltesszük a Facebook-oldalunkra – jelezte a szóvivő. – Ezt az eseményt a Pirates Family MC pécsi chaptere szervezi, és számítanak a helyi szabad motorosokra, akiket természetesen zsíros kenyérrel, forró teával várnak, adakozni pedig ugyancsak lehet majd.

Szűcs Ferenc leszögezte: bár a csapatuknak megvan a maga véleménye a történtekről, senki felett nem akarnak pálcát törni, majd az igazságszolgáltatás teszi a dolgát a baleset ügyében. Úgy véli egyébként – a tragédiától függetlenül –, hogy az autós és a motoros társadalom viszonya jó, a vezetők kellőképpen tisztelik egymást, de jóhiszeműen azt várja, hogy az emberek még jobban vigyázni fognak egymásra a télies útviszonyok között, és nem történik újabb súlyos baleset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában