GALÉRIÁVAL

2020.10.23. 12:00

Újabb utcákban kell jegyet váltani Kecskeméten

A képviselő-testület szeptemberi ülésén szavazta meg, hogy november 1-jétől Kecskeméten melyik újabb utcákban kell fizetni a parkolásért.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A képviselő-testület szeptemberi ülésén szavazta meg, hogy november 1-jétől a munkaügyi központ melletti Piszekút téren, a Juhar utcában, valamint a villanegyedben, konkrétan a József Attila, Hargita, Bihar, Bibó, Tihany utcákban is fizetni kelljen a parkolásért.

Mindez azt jelenti, hogy a felsorolt utcákat parkolásra hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig csak a várakozási díj megfizetése alapján, illetve előre vásárolt vagy váltott bérlettel lehet igénybe venni, kivéve, ha annak használata jogszabály alapján (például mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa) díjmentesnek minősül – közölte a városrendészet.

Dr. Homoki Tamás alpolgármester már korábban jelezte, hogy a Városrendészet saját költségvetéséből beton gyeprácsos parkolókat alakít ki az aszfaltút mellett a József Attila és a Bibó István utcákban. Ez még folyamatban van, de mint dr. Német Zsolt, a Városrendészet vezetője kérdésünkre elmondta, november 1-jéig befejeződnek a munkálatok. A rácsokat az autók által korábban kitaposott füves-földes részeken rakták le, fákat emiatt nem vágtak ki. A két utcában kialakított gyeprácsos parkolókban körülbelül száz autónak jut hely, a kivitelezés nettó 7,5 millió forintba került.

A városrendészet kéri, hogy az ügyfélszolgálaton történő hosszabb várakozás elkerülése érdekében a gépjármű-tulajdonosok lehetőség szerint honlapjukon keresztül regisztráljanak és vásárolják meg bérletüket. Ha pedig kérdésük merülne fel a módosuló parkolási rendelet vonatkozásában, akkor telefonon (76/503-221; +36-20/621-55-99), vagy személyesen a városrendészet ügyfélszolgálati irodájában is kérhetnek tájékoztatást.

Mint megtudtuk, október 23-25. között, azaz péntektől vasárnapig Kecskeméten díjmentes lesz a parkolás a városrendészet által üzemeltetett fizetőparkolókban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában