Dr. Fazekas Dorina

2020.09.16. 15:23

Megkezdte a munkát Hercegszántón az új fogorvos

Több mint három évtizeden keresztül látta el a fogorvosi feladatokat Hercegszántón dr. Tolmácsy Szabolcs. Praxisát magánéleti okok miatt mondta fel, távozása után a betegek Bátmonostorra, valamint Garára jártak kezelésre. A község vezetése igyekezett minél hamarabb megoldást találni a problémára. A meghirdetett állásra egy fiatal bajai orvos, dr. Fazekas Dorina jelentkezett.

Tölgyesi Gábor

Dr. Fazekas Dorina úgy érzi, szeretettel fogadták a helyiek

Forrás: Petőfi Népe

– Szegeden szereztem diplomát – mondta hírportálunknak a fogorvos. – A friss végzettséggel Sopronban helyezkedtem el, ott kezdtem el gyógyítani, de nagyon szerettem volna szülővárosom, Baja környékén dolgozni. Örömmel olvastam az alapellátó álláshirdetését, miszerint Hercegszántón keresnek fogorvost. A napokban, szeptember elején el is kezdtem a munkát a Petőfi utcai rendelőben, ami magántulajdon, az önkormányzat bérli.

A rendelések folyamatossága és a várakozási idő minimalizálása érdekében a kezelések többsége előre megbeszélt, egyeztetett időpontokban történik. Azonnali ellátást a berendeltek és a sürgősségi panasszal érkezők kapnak. Az itt eltöltött első napok alapján úgy érzem, szeretettel, tisztelettel fogadtak a községben, én pedig igyekszem ezt munkámmal meghálálni – mondta Fazekas Dorina.

Varga Gábor polgármester a fogászati ellátással kapcsolatban elmondta, az önkormányzat megközelítőleg harmincmillió forintból alakíthatja át a Zrínyi utcai, egykori gyermekorvosi rendelőt fogorvosi rendelővé.

– A munka már elkezdődött, a tervek szerint január elején elkészül az új rendelő. Ez az egészségügyi szolgáltatás a dávodi lakosok igényét is megoldja. A dávodi és a hercegszántói önkormányzatok közösen – fele-fele arányban – kívánják megvalósítani az új egészségügyi intézmény műszer-ellátottságát, aminek a XXI. század követelményeinek kell megfelelnie. A jövőben szeretnénk majd az épületben lévő, a rendelőhöz tartozó szolgálati lakást is felújítani – mondta el a polgármester.

Dr. Fazekas Dorina úgy érzi, szeretettel fogadták a helyiek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában