Kálvária temető

2020.09.02. 08:43

Egy új harangot is kap a bácsalmási kápolna

Megújul a bácsalmási Kálvária temető kápolnája. A közelmúltban kezdődött el és előreláthatólag szeptember utolsó napjaiban fejeződik be a 12,5 millió forintos beruházás.

Juhász Jenő

A katolikus plébánia nyert pénzt a felújításra

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Juhász Jenő

A kápolnát 1882. november 19-én szentelték fel. Az oltárkép Martinovics Béla hajdani gyógyszerész munkája. Jelentősebb külső és belső tatarozást 1982-ben végeztek az épületen.

Most a római katolikus plébánia pályázatának köszönhetően újul meg a temetőkápolna. A munkálatok során egyebek mellett kifestik a kápolnát, kicserélik a lépcsőket, kijavítják a széldeszkákat és egy harangot is beszerelnek a szakemberek.

A kivitelező ügyvezetője arról adott tájékoztatást, hogy már végeztek az állványozással, a tetőszerkezet javításával, mázolásával és a külső javításokkal. Jelenleg az épület külső festését és belső javítását, illetve a nyílászárók felújítását végzik. Ezt követően kerül sor a bútorzat újrafestésére és egy második harang beépítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában