verseny

2020.08.03. 20:00

A szentendreieknek is tetszett a kiskőrösi bor

Az idei nemzetközi kadarka borversenyen Maráz Annabella – aki a Kiskőrösi Evangélikus iskola akkor még végzős, jelenleg már végzett bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus tanulója – Kadarka siller borával a neves borászatok között aranyérmet nyert. Ezzel az eredményével kiérdemelte Kiskőrös város polgármesterének különdíját és a Szentendrei Kadarka Kör különdíját.

Barta Zsolt

Balról: Köszegi Ábel, Maráz Annabella, Filus János és Fülöp Zsolt

Forrás: Petőfi Népe

– Az eredményhirdetés után megkeresett bennünket Kőszegi Ábel és Széles Katalin a Szentendrei Kadarka Kör vezetői, hogy menjünk el Szentendrére, és tartsunk ott Annabella és az iskola boraiból egy bemutatót. Ezt a koronavírus-járvány miatt július 25-én tudtuk teljesíteni – mondta el Filus János, Annabella osztályfőnöke, és egyben felkészítő tanára.

A bemutatón részt vett Fülöp Zsolt Szentendre polgármestere, aki a Kadarka Kör tagja. Annabella nem csak a díjnyertes borát, hanem a képesítés megszerzéséhez szükséges vizsgaborát is bemutatta, ami szintén Kadarkából készült, de nem siller, hanem rozé bor volt, és ez a bor az Országos Miklós-napi Rozé-borversenyen, a felnőtt mezőnyben ezüstérmet kapott. A bemutatott négy bor közül a bianca és a kékfrankos rozé tetszett a legjobban a vendéglátóknak.

A bemutató végén abban maradtak, hogy folytatjuk ezt a kapcsolatot, és legkésőbb a jövő évi Kadarka Borversenyen ismét találkozunk Kiskőrösön – mondta Filus János. Jelenleg érettségire alapuló kétéves bor- és pezsgőgyártó technikus képzés beiskolázása folyik az iskolában, ahol a képzési idő alatt emelt szintű érettségire és angolnyelv-vizsgára való felkészítésre is van lehetőség – közölte a tanár.

Balról: Köszegi Ábel, Maráz Annabella, Filus János és Fülöp Zsolt
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában