varázstáska

2020.07.24. 20:00

Továbbra is gyűjtik Kecskeméten a tanszereket a rászorulóknak

Közel 300 rászoruló családnak kíván segíteni a kecskeméti önkormányzat a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akcióval, melyhez több kecskeméti nagyáruház, bevásárlóközpont és civil szervezet is csatlakozott. Már több mint egy hete az áruházakba kihelyezett dobozokba dobhatják be felajánlásaikat a jótékonykodók. Az első dobozt pénteken nyitották ki a szervezők, mely csaknem tele volt.

Horváth Péter

Az első dobozt pénteken nyitották ki a szervezők, mely csaknem tele volt.

Forrás: PN

Fotó: Horváth Péter

Idén mintegy 300 családnak szeretne segíteni a kecskeméti önkormányzat a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akcióval. A koronavírus-járvány sok kecskeméti családot nehéz helyzetbe hozott, többen a munkájukat is elvesztették. A tanszerek megvásárlása minden évben anyagi terhet jelent a családok számára, idén különösen nehéz lehet azoknak, akik megélhetését valamilyen formában érintette a járvány. Ezért az egyedülálló, vagy a munkájukat elvesztett szülőket és sokgyerekes családokat célozza meg a program, melyet Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere indított el július 15-én.

A jótékonysági akcióhoz több szervezet csatlakozott: a kecskeméti Család és Karrier Pont, az Egyszülős Családok Egyesülete, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, a Trendalelke és a Kecskeméti Sportiskola is támogatja adományaival a gyűjtőakciót.

Az ügy mellé állt hat nagyáruház is: az Alföld Áruház, az Auchan áruház, a Malom Központ, a Metro áruház, és a Tesco áruházak, ezeken a helyszíneken állították fel a gyűjtődobozokat a szervezők.

Az első dobozt pénteken nyitották ki a szervezők, mely csaknem tele volt.
Fotó: Horváth Péter / PN

Az első gyűjtődobozt pénteken bontották fel a kecskeméti Malom Központban, melyet a harmadik emeleten található írószer bolt mellett helyeztek ki. Az alig több mint egy hete kirakott doboz csaknem teljesen megtelt adományokkal, számos füzet, író- és rajzeszköz, festék és iratrendező ömlött ki az asztalra, valaki még egy iskolatáskát is felajánlott.

Czinkóczi-Dori Szilvia, a Család és Karrier Pont szakmai vezetője elmondta, hogy igen szép mennyiségű felajánlás gyűlt össze a dobozban a kicsit több, mint egy hét alatt és a lehető leghamarabb eljuttatják az eszközöket a rászoruló családoknak.

Aki segíteni szeretné a rászoruló családok gyermekeinek tanulását, adományozhat írószert, tanszert és bármit, ami jól jön az iskolában, de fontos, hogy a felajánlók csak új eszközökkel tudják támogatni a rászorulókat.

Ha valaki pénzadománnyal támogatná a kezdeményezést, azt az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány 11732002-20410229-00000000 számú, OTP Banknál vezetett számlaszámán, vagy a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület Szigetvári Takarékszövetkezetnél vezetett 50800128-11037163-00000000 számú számlaszámán teheti meg.

A program keretében augusztus 25-ig várják a felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában