veszteséget okoztak

2020.07.11. 07:00

A vadkerti fesztiválokról vitáztak

Az elmúlt három évben öt olyan fesztivált rendeztek a Vadkerti-tó partján, amely összesen nyolcmillió forintos veszteséget okozott az önkormányzatnak. Ezt Medgyes Attila soltvadkerti városatya fogalmazta meg a legutóbbi önkormányzati ülés előtti felszólalásában.

Barta Zsolt

Sőt, szerinte a jegybevételek csökkenése miatt ez a hiány ennél jóval magasabb. Mint mondta, a rendezvények leépülnek, mivel nem a megfelelő szakemberek szervezik a programokat. Álláspontja szerint a város vezetésének többet kellene foglalkoznia a kérdéssel.

A képviselő megjegyzésére Temerini Ferenc polgármester válaszolt. Mint mondta, nem feltétlenül a direkt nyereséget kell nézni. Nagyon fontos az, hogy minél többen látogassanak Soltvadkertre, a város neve népszerűbbé váljon. Megjegyezte, hogy a rendezvényekre jól ismert, drága zenekarokat hívtak meg, azok fellépési díjai pedig nagyon magasak voltak.

Hozzátette: a vadkertieknek el kell azon gondolkozniuk, hogy érdemes-e egy tóparti rendezvényre ilyen drága fellépőket meghívni. Válaszában kitért arra is, hogy a szokásos borfesztivált idén nem tartják meg, helyette egynapos gasztrofesztivált rendeznek majd Soltvadkert belvárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában