bács-kiskun

2020.06.24. 16:45

Változnak az autóbusz menetrendek júliustól

Az első járványügyi menetrendek bevezetése után július 1-től újabb viszonylatokban változik a Volánbusz Zrt. országos autóbuszjáratainak közlekedése, ami számos megyebeli vonalat is érint – tájékoztatott közleményében a közlekedési társaság.

Horváth Péter

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A módosításokat a megrendelő Innovációs és Technológiai minisztérium kérésére végezte el a szolgáltató, az utasok igényeit és a vasúthálózat előnyét, sajátosságait figyelembe véve. A távolsági közösségi közlekedés újjászervezésének második szakasza több megyebeli autóbuszvonal menetrendjét is érinti.

A módosított indulási idők megyénkben többek között kiterjednek a Kecskemét-Szarvas-Békéscsaba-Gyula, a Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas-Bácsalmás, a Kecskemét-Soltvadkert-Kecel-Baja és több más autóbuszvonalra is. A járatok a Kecskemét-Eger szakaszon új időpontban közlekednek és Cegléden, valamint Jászberényben is csatlakozást biztosítanak a vasúthoz.

Július 1-től megszűnik az Eger és Kalocsa közötti közvetlen autóbuszos kapcsolat és szintén ekkortól megszűnnek a többségében hétvégente közlekedő járatok, megyénket a Győr-Székesfehérvár-Kecskemét vonal megszűnése érinti.

Bővebb tájékoztatás a Volánbusz honlapján, a www.volanbusz.hu oldalon közzétett hírek között található, ahol a Bács-Kiskun megye aloldalon részletesen feltüntették a módosítással érintett vonalakat és az új időpontokat is.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában