ballagás

2020.06.10. 07:00

Nyolc nagycsoportos köszönt el óvodájától Géderlakon

Rendhagyó évet zártak rendhagyó körülmények között a géderlaki óvodában.

Zsigmond Enikő

Óvó nénik, dadusok és a szülők jelenlétében búcsúztak el a gyerekek 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Zsigmond Enikő

Nyolc nagycsoportos szűk körben, óvó nénik, dadusok és szülők jelenlétében búcsúzott el az intézménytől, s játszották el utolsó ovis körjátékukat az udvaron, sűrűn kattogó fényképezőgépek, büszke szülők előtt.

– Ilyenkor, év vége felé már sokszor éreztük úgy, hogy jó lenne egy kis csend, most aztán ez sokszorosan megvalósult, mintha minden kővé dermedt volna márciusban, és bizony mindannyiunknak már egy hét elteltével nagyon hiányzott a gyerekzsivaj – mondta Borsodiné Vargacz Edit vezető óvónő.

– Boldogan vettük tudomásul, hogy május 25-én újra együtt lehetünk, így volt mód még szervezni, hogy méltóképp búcsúzhassunk el nagycsoportosainktól.

Vándorboton kis piros pöttyös batyuk az ablakpárkányon, az üvegen a nyolc gyermek arcképe egy-egy papírvirágban, plüssfigurákkal tűzdelt csokrok, alkalomhoz illően feldíszített fedett terasz – minden megvolt, hogy feledtesse a szokatlan helyzetet, a nagyik, keresztszülők jelenlétének hiányát.

Minden óvó néni apró ajándékkal kedveskedett a kicsiknek, s megerősítették, egy ölelésre mindig visszavárják őket. Ács Lia, Végh Dominik, Balla Médea Amina, Katona Alda, Horváth Péter, Kalányos Jázmin Dorina, Fekete Emili, Farkas Zselyke elindult egy újabb állomás felé, szep­tembertől vár rájuk az iskola.

Óvó nénik, dadusok és a szülők jelenlétében búcsúztak el a gyerekek
Fotó: Zsigmond Enikő / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában