GALÉRIÁVAL

2020.05.21. 20:00

Húsz új laptopot kapott ajándékba két halasi iskola

Rászoruló diákok kapnak majd azokból a számítógépekből, melyeket Balogh Gábor, olimpiai ezüstérmes, többszörös világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Tóth Zoltán vállalkozó és Bányai Gábor országgyűlési képviselő adtak át közösen csütörtök délelőtt Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

Az informatikai eszközök adományozásának ötlete a részben bácsalmási, részben kiskunhalasi származású budapesti üzletembertől, Tóth Zoltántól származik, aki néhány hete már ajándékozott húsz darab asztali számítógépet két jánoshalmi iskolának, melyeket rászoruló diákok kaptak meg a digitális távoktatásban való részvételhez.

Most is húsz laptopot hozott adományként, ezúttal Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes és világbajnokkal közösen. Együtt ajánlották fel az informatikai eszközöket a kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola és a Szilády Áron Református Gimnázium számára, olyan tanulóknak, akiknek eddig nem volt számítógépe a digitális távoktatáshoz.

Tóth Zoltán egykor a két iskola diákja volt, így esett a választás erre a két intézményre. – Ha dönteni kell, akkor az almamater felé húz az ember szíve, nem lennék az, aki vagyok, ha nem ebbe az iskolába jártam volna. Köszönöm, hogy egy keveset visszaadhatok abból, amit kaptam az egykori iskolámtól – mondta az átadáskor Tóth Zoltán üzletember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában