A gyermekeknek gyűjtöttek Kecskeméten

Néhány nap alatt 1,2 millió forint adomány gyűlt össze támogatók révén, az összegből széchenyivárosi iskolás gyerekek kaptak a koronavírus elleni védekezésben hasznos csomagot.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Szamler Lászlótól, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola pedagógiai- és családsegítő munkatársától származott az ötlet, hogy a széchenyivárosi iskolákba járó gyermekek családját összefogással lehetne támogatni a koronavírus elleni védekezésben. A kezdeményezés mellé állt a Gyerkőcök Alapítvány is. Felhívásukban azt kérték, hogy aki teheti, támogassa a gyerekeknek szánt egészségügyi csomagok beszerzését.

A gyűjtés eredményeként első körben 83 gyermek kap multivitamint, alkoholos kézfertőtlenítőt, mosható szájmaszkot, gyümölcsszirupot és egy tájékoztató füzetet a koronavírusról. A csomagokat az iskolák vezetőinek Szamler László, Százdi József, Gyerkőcök Alapítvány kurátora, Veress Zsuzsanna, a Kecskeméti Női Kézilabda Sportegyesület elnöke és Mészáros Adrienne, a Röpke Kecskeméti Röplabda Sportegyesület elnöke adták át csütörtökön a Lánchíd iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában