védekezés

2020.04.01. 10:22

Szabadszálláson is fertőtlenítik a forgalmas helyeket

Az önkormányzat, a város képviselő-­testülete és a helyi operatív törzs irányítása mellett folyik a védekezés és a lakosság ellátása Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

Egy hete tart a forgalmas helyek fertőtlenítése

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A kormánydöntéseknek megfelelően végrehajtották az előírt feladatokat, megteremtették, illetve biztosították a digitális oktatás feltételeit az általános iskolában. Egy helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően öt laptoppal bővült az intézmény eszközparkja, a készüléket a rászoruló gyermekek kapták.

– Megszerveztük a helyi alapszolgáltatási központon keresztül a házi gondozottak és a szociálisan rászorultak étkeztetését. Védőfelszereléssel láttuk el az önkormányzati és az egészségügyi intézmények dolgozóit, valamint a kiszolgáló személyzet tagjait. Megalakult a polgárőrökből és az önkéntesekből álló csoport, amelynek tagjai az ellátásban és a kormányzati intézkedések betartásában működnek közre. A szolgálat nulla órától éjfélig tart. Egy hete folyik az intézmények, az állomások, kerthelyiségek, üzletek, a padok, szeméttárolók környékének fertőtlenítése – mondta el lapunk érdeklődésére Darabos József polgármester.

A település lakóinak összefogása példaértékű, ez idáig már több felajánlás érkezett. A rászorulók és az önkéntes segítők részére például száz darab, mosható és vasalható arcmaszkot adományozott Sövény Sándorné. A védőeszközöket a készlet erejéig átvehetik az érintettek az alapszolgáltatási központban.

– Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kérésének eleget téve megtörtént az egészségügyi ellátás megszervezése, ami hosszú távon tudja szolgálni majd a lakosság érdekeit – tette hozzá a városvezető.

Egy hete tart a forgalmas helyek fertőtlenítése
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában