Önkéntesek varrják a szájmaszkokat Hajóson

A cél az, hogy mindenkinek jusson, az anyagköltséget az önkormányzat állja.

Gábor János

Estókné Szalczer Erzsébet szerint az a cél, hogy mindenkinek jusson maszk.

Fotó: Archív fotók

Az „egész kisváros megmozdult” a jó ügy érdekében, jelentette be a hajósi polgármester. Estókné Szalczer Erzsébet örömmel tudatta, hogy a helyiek rugalmasan, időt és energiát nem kímélve könnyítik meg egymás életét. A hiánycikknek bátran nevezhető szájmaszkokból például várhatóan több ezret készítenek az önkéntesek, hogy mindenkinek jusson belőle. Helyi szervezetek és adományozók anyagi segítséget is nyújtottak a vírus elleni védekezéshez.

– Rövid üzenetben, de nagy várakozással érdeklődtem, hogy lennének-e olyan ügyes kezű asszonyaink, akik részt vennének szájmaszkok készítésében. Nagyon rövid időn belül nagyon sokan jelentkeztek, ők ezekben a percekben is gyártják a maszkokat. Körülbelül ezer darabnál tartunk – nyugtázta felhívása sikerét a polgármester, megjegyezve: a munkához szükséges alapanyagokat az önkormányzat biztosítja. – Az a célunk, hogy minden háztartásba jusson maszk – szögezte le, hozzátéve: a szükséges textíliákat és más eszközöket folyamatosan igénylik az önkéntesek.

– Hajós önkormányzata is vállalja azt a feladatot, hogy az idősek számára bevásároljunk, gyógyszereket váltsunk ki, vagy a postán csekkeket adjunk fel. A hivatalban lévő kollégáim, a gyermekjóléti szolgálatunk munkatársai és az intézményeink dolgozói is várják azt, hogy az idősek segítséget kérjenek tőlük – sorolta Estókné. – A konyhánk továbbra is működik: rászoruló gyerekeknek ingyenesen biztosítjuk az étkezést, de a felnőttek számára is főzünk – emelte ki. Hangsúlyozta: bár a járványveszély csökkentése érdekében az önkormányzat étkezdéje egyszer használatos edényekben kezdett el tálalni, ennek plusz költségét „nem kívánják áthárítani az igénybe vevőkre”. Ezt egyrészt a saját gazdálkodásuknak, másrészt anyagi támogatóknak is köszönhetik, árulta el.

Estókné Szalczer Erzsébet szerint az a cél, hogy mindenkinek jusson maszk.
Fotó: Archív fotók

A településen csaknem mindenki megtalálja a módját, hogy a szükségben szolgálja a közösséget: a polgármester a fenti példákon túl kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületet, akik a közterületek fertőtlenítését vállalták, és a helyi üzlettulajdonosokat is, akik hamar átálltak a házhozszállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában