Magas lázzal ne egyből a sürgősségire menjenek a betegek!

Kecskeméten a Bőrgondozó Intézet helyét átmenetileg a Sürgősségi Betegellátó Osztály vette át, itt vizsgálják meg azokat, akik magas lázzal, felsőlégúti megbetegedéssel kerülnek be. A kórház felhívta a figyelmet, hogy itt is kizárólag sürgősségi eseteket, vagy háziorvosi beutaló alapján mentővel továbbított betegeket láthatnak el, ezért akinek ilyen panasza van, először a háziorvosához forduljon!

Hraskó István

Forrás: Illusztráció

Fotó: baon.hu

Mindez a kórház honlapján közzétett tájékoztatóban olvasható. Az is benne van, hogy a háziorvos által koronavírus gyanúsnak ítélt fertőzéses eseteket továbbra is az erre központilag kijelölt intézménybe továbbítják a kecskeméti kórházból.

Az Onkoradiológiai Központba érkezők a Rendelőintézeten keresztül tudnak bejönni, majd az Onkoradiológiai Központ főbejáratán, ahol szintén megtörténik a triázs vizsgálat.

Orvosi konzultációt és általános információt a következő elérhetőségen kérhetnek:

Orvosi konzultáció: dr. Markó László: 76/516-700/5910 mellék, dr. Radeczky Ágota: 76/516-700/5942 mellék.

Általános információ: 76/516-700/5919 mellék, illetve [email protected].

A [email protected] e-mail címen kizárólag betegdokumentáció másolat kiadására (1-2 oldalig) van lehetőség pl. elveszett ambuláns lap vagy zárójelentés esetében.

A szervezett, célzott szűrővizsgálatokat a vészhelyzet megszűnéséig elhalasztották. A héten a folyamatban lévőket befejezik, az elhalasztott vizsgálatokról a kórház munkatársai a megadott telefonszámon értesítik az előjegyzett betegeket. A Rendelőintézet a veszélyhelyzet megszűnéséig, továbbra is csak sürgős eseteket, sürgősségi beutalóval fogad, szakrendelései korlátozottan működnek, az előjegyzés szünetel, a meglévő előjegyzésekkel kapcsolatban folyamatosan egyeztetnek a betegekkel.

Laboreredményekről, egyéb leletekről a háziorvosnál, szakorvosnál vagy az EESZT rendszeren keresztül lehet érdeklődni. A pénztár átmenetileg kizárólag intézményen belüli forgalmat bonyolít. Az elhunytakkal kapcsolatos pénztári ügyintézés a Patológia Osztályon keresztül történik.

Borítókép: illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában