BÁCS-KISKUN

2020.03.04. 19:34

Kétmillió forinttal támogatják a gazdák a kecskeméti gyermekosztályt

Idén először szerveztek Bács-Kiskun megyében gazdabált, a bevételt, 2 millió forintot a kecskeméti megyei kórház csecsemő-és gyermekgyógyászati osztálya részére ajánlották fel.

Hraskó István

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán a MAGOSZ adományátadása. Résztvevők: Kis Miklós, Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének alelnöke Gubán Gyula, Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke Gáspár Ferenc, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke Dr. Svébis Mihály, főigazgató, Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos, Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály

Fotó: Bús Csaba

– Az ágazat népszerűsítése mellett szerettük volna megmutatni, hogy jólelkű a gazdatársadalom, a gazdaember is jó szívvel adakozik, főleg a jövő nemzedékei számára – mondta el Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének elnöke a megyei kórház játszószobájában szerdán tartott ünnepélyes átadáson. A helyi agrárkamara a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével közösen szervezte meg februárban a gazdabált, ilyenre korábban még nem volt példa a megyében. Gáspár Ferenc el is árulta, hogy némiképp félve vágtak neki a szervezésnek, de mint kiderült, nem volt ok az aggodalomra.

Gubán Gyula gazdaköri elnök szerint is nagyon sikeres volt a bál, több mint 160-an vettek rajta részt, és összesen két millió forint bevétel gyűlt össze, amelyet mindenképpen jótékony célra kívánat fordítani, a választás pedig a kórház gyermekosztályára esett.

A szervezők köszönetet mondtak minden vendégnek és szponzornak, és kijelentették, szeretnének hagyományt teremteni, azaz jövőre szinte biztosan újra lesz gazdabál. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Kis Miklós Zsolt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének alelnöke is.

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán a MAGOSZ adományátadása

A kórház részéről dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos köszönte meg a támogatást. Mint megtudtuk, az összegből várhatóan intenzív terápiás ágyat vásárol majd az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában