GALÉRIÁVAL

2020.03.02. 14:28

Farsangi futással űzték a telet a fehértóiak

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a hagyományos Farsangi „télűző” futóversenyt Kunfehértón. A hűvös, de szélcsendes és napos idő sokakat csalogatott ki a tófürdő melletti parkolóba, ahonnan indult a rajt szombat délelőtt.

Pozsgai Ákos

Közel százan álltak rajthoz, a helyiek és a környező településekről érkezők mellett, az ország távolabbi régióiból és jöttek futók, Bajáról, Békés megyéből, Budapestről, Makóról, Sopronból és Szegedről is, hogy részt vegyenek a farsangi megmérettetésen. Az idei évben a korábbi versenyszámok mellett új távon is indulhattak a sportolni vágyók, a hosszabb távot kedvelő futóknak egy félmaratoni, 21 kilométeres versenyszámban is rajthoz állhattak.

Az idei évben az először az első száz regisztrálót ajándékcsomaggal is várták a szervező Fehértó Non-profit Kft. munkatársai.

Először az ovis korosztály vágott neki a számukra kiírt 500 méteres távnak és bizonyították, hogy az utánpótlással nem lesz gond, ügyesen és lelkesen futottak. Ezután indultak el az 5, a 10 és a 21 kilométert teljesítő futók, akik minden eddiginél többen voltak. A tavalyi versenyhez hasonló pálya várt a távot teljesítőkre, amiket remek időkkel teljesítettek a sportolók.

Ovi futam győztesei a fiúknál: 1. Patocskai Tamás, 2. Darányi Ábel lányoknál: 1. Dely Karolina, 2. Patocskai Janka. Az 5 kilométeres táv férfi eredmények: 1. Jeremiás Donát, 2. Kocsi Levente, 3. Kaszap Bence, női eredmények: 1. Varga Médea, 2. Nagy Csenge, 3. Patocskai Emese. A 10 kilométeres futás férfi eredménye: 1. Csehó-Kovács Roland, 2. Fitos Roland, 3. Nyerges Tibor, nő eredmény: 1. Péter-Szabó Emese, 2. Lajkó Mónika, 3. Engler Mariann. A 21 kilométeres félmaratoni táv férfi eredménye: 1. Blázsik Endre, 2. Illyés Tamás, 3. Varga Zsolt, nő eredménye: 1. Koller Száva, 2. Dr. Csábi Bettina, 3. Erdélyi Andrea, Kuti Márta (holtversenyben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában