Egy fiatal lányt szállított a mentő a halasi kórház fertőző osztályára

A keddi napon újabb koronavírus-gyanús személyt, egy fiatal lányt szállított a mentő egy Kecskemét melletti településről a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fertőző osztályára.

Mester-Horváth Nikolett

Kedd délután elhelyezték a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főépülete előtt azt a konténer, amiben a kórházba érkező egészségügyi személyzet és a sürgős ellátásra szoruló betegek állapotát naponta ellenőrzik majd. A testhőmérséklet-mérés és a felső légúti megbetegedés fennállásának ellenőrzése mellett kikérdezik az embereket arról, jártak-e külföldön az elmúlt időszakban.

Kedd reggel az egészségügyi szűrések elvégzésére egy sátrat állítottak fel, ami azonban a szeles és hűvös időjárási körülményekben nem bizonyult stabil helyiségnek, így délután a hosszabb távon is megbízható környezetet biztosító kontérre cserélték. Dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója személyesen felügyelte, koordinálta a konténer elhelyezését, melyet a kórház takarítószemélyzete azonnal el kezdett kitakarítani és fertőtleníteni.

Helyszíni tudósítónk szerint a keddi napon újabb koronavírus-gyanús személyt, egy fiatal lányt szállított a mentő egy Kecskemét melletti településről a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fertőző osztályára, ahová a mentőautót külön biztonsági szolgálat vezette fel. Az eddigi információk alapján a halasi kórházba szállított gyanús személyek közül senkinél nem volt még pozitív a koronavírus-teszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában