Kecskemét - Kiskunfélegyháza

2019.12.10. 16:07

Vonattal vittek petíciót a MÁV-hoz az intercity-ügyben

A kecskeméti Szövetség a Hírös Városért Egyesület négy és a kiskunfélegyházi Veled a Városunkért Egyesület két önkormányzati képviselője vonattal elvitte a MÁV-START-hoz az intercity-ügyben a neten összegyűlt közel 3500 aláírást.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba / illusztráció

Mint Bodrozsán Alexandra, a Szövetség frakcióvezető-helyettese elmondta: frakciótársaival, Gulyás Zoltánnal, Józsa Bálinttal és Szőkéné Kopping Ritával közösen nemcsak az online petíció kinyomtatott íveit, hanem a tiltakozók üzeneteit, véleményét is elvitték a vasúttársasághoz, ahol az aláírásokat a szóvivő vette át. A kecskeméti politikusokkal tartott a Szövetség több közgyűlési bizottsági tagja, valamint Horváth Tamás és Nagy Lajos, a kiskunfélegyházi Veled a Városunkért Egyesület két képviselője is. Kispesten szálltak le, ahol találkoztak Varga Attila kispesti alpolgármesterrel. Az intercity helyett járó televonatok ugyan megállnak majd Kispesten is, de Bodrozsán Alexandra szerint ez se segít sokat, mert innen csak metrópótló buszokkal lehet továbbmenni, és az itteni állomás egyébként is nagyon rossz állapotban van.

A Szövetség hangsúlyozza, a december 15-től életbe lépő új vasúti menetrend jelentősen csorbítja a 140 számú, Szeged-Kecskemét-Budapest útvonalon közlekedők utazási lehetőségét, mivel naponta kétszer két intercity járat nem áll meg a közbeeső megállókon, csak Szeged – Budapest és Budapest – Szeged útvonalon közlekedik majd, megállás nélkül. Tiltakozásként egy online petíciót is elindítottak, és Bodrozsán Alexandra elmondta, még további megmozdulásokat is terveznek.

Még pénteken Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közleményt adott ki az ügyben. Eszerint a menetrend módosításával kapcsolatos aggályokat levélben megküldte dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek. A levelet aláírták dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László országgyűlési képviselők, valamint az IC-k által érintett városok polgármesterei is. Szemereyné Pataki Klaudia személyesen is egyeztetett a miniszterrel.

– Megbeszélésünk értelmében a napi két IC-vonatot érintő módosítás kísérleti jellegű lesz. Ez az időszak június végéig tart, amely idő alatt zajlik majd az utasszámlálás. Az adatok kiértékelését követően, azok függvényében születik majd végső döntés. A kísérleti időszak alatt az IC indulásához képest néhány perc eltéréssel két új vonatpár közlekedik majd Kecskemét és Budapest között – közölte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában