galériával

2019.12.01. 15:30

Fodrásztanoncok csaptak össze Kecskeméten

Egyes diákok izgalomtól remegő kézzel, mások magabiztos határozottsággal vágtak neki a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által első alkalommal meghirdetett országos fodrászversenynek szombaton. A Gáspár Pomádé elnevezésű megmérettetésre 16 városból összesen 73 fodrásztanonc érkezett.

Koós Kata

Fotó: Bús Csaba

– Fodrászképzés 2002 óta működik intézményünkben. Tavaly sikerült szerződést kötnünk a L’Oréal Professionnel Magyarország Kft.-vel, ennek kapcsán fogalmazódott meg bennem a verseny ötlete. Május óta szervezzük, a L’Oreal nagyon sokat segített, többek között a szakértő zsűri tagjait is ők delegálták. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Hajas László, mesterfodrászt is rendezvényünkön köszönthetjük a bíráló bizottság elnökeként – mondta Pappné Szabó Lilla igazgatóhelyettes, a verseny ötletgazdája és főszervezője.

A fodrásztanulók két kategóriában nevezhettek. Az I. kategóriában a 9., 10. és 13. évfolyamos diákok, a II. kategóriában a 11., 12. és 14. évfolyamos tanulók mérhették össze ügyességüket összesen hat versenyszámban. Mindkét kategória diákjai számára fonással készített, utcai frizurával indult a megméretés, majd a női alaphajvágás és szárítás, valamint a férfi modern szárítás és hajvágás próbatétel következett, végül pedig címlapfotó kihívással zárult a verseny. Utóbbi során egy előzetesen kapott, inspirációs kép alapján kellett a diákoknak szabadon választott frizurát alkotniuk.

A kategóriagyőztesek kupával, a 2. és 3. helyezettek pedig éremmel térhettek haza. A győztesek névsora: Férfi frizura vágás: 1. Galyas Péter, 2. Szuszics Patrik, 3. Ling Tamás. Női hajvágás: 1. Valkai Barnabás, 2. Szabó Levente, 3. Horváth Bianka. Férfi szárítás: 1. Baranyai Lili, 2. Bali Zsófia, 3. Jójárt Natasa Emese. Címlapfotó: 1. Valkai Barnabás, 2. Murvai Noémi, 3. Valentinné Groll Mónika Nárcisz. Fonással készített utcai frizura I. kategória: 1. Szabó Vanessza, 2. Berkecz Lilla Petra, 3. Szabó Lúcia Réka. Fonással készített utcai frizura II. kategória: 1. Fehérvári Nikolett, 2. Bencskó Boglárka, 3. Králik Evelin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában