videóval és fotókkal

2019.12.14. 14:54

Egy évtizede tornáznak együtt a kecskeméti nyugdíjasok

Immár 10 éve indította útjára a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége Kecskeméten a nyugdíjas tornát, mely a város két helyszínén nyugdíjasok százainak jelenti az örömteli mozgást és a megtartó közösséget. Az évtizedes jubileumot mintegy 200 nyugdíjas „tornász” színes és vidám műsorral, közös vacsorával ünnepelte meg pénteken, a Református Konviktusban.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

Az eseményen Probojáczné Túri Éva, a szövetség általános elnökhelyettese és az est háziasszonya köszöntötte az testmozgást szerető nyugdíjas társait és rövid áttekintést nyújtott a torna történetéről. Az első foglalkozást 2009. november 5-én tartották, ahol 18-an jelentek meg és heti két alkalommal tornázhattak a város nyugdíjasai, de hamarosan növelni kellett a foglalkozások számát a hatalmas érdeklődés miatt, így ma már heti négy alkalommal, hétfőtől csütörtökig napi két alkalommal biztosítják a nyugdíjasok egészségmegőrzésének lehetőségét a Burga utcai Tatami Centrumban és a Jász utcán található fallabda pályán.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere is köszöntötte a jelenlévőket, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas torna nem csak a mozgás örömét biztosítja, de közösséget is teremt, majd a város nevében virágcsokorral köszönte meg Probojáczné Túri Éva foglalkozásért végzett áldozatos munkáját.

Dr. Hajdú Lajosné, a szövetség alelnöke a szövetség nevében köszöntötte a résztvevőket és a torna közösségépítő hatását emelte ki.

A köszöntőket követően ünnepi műsor következett vicces népdalcsokorral és fergeteges kánkán produkcióval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában