Kunszentmiklós

2019.12.21. 07:00

Az elnyert támogatásból két leromlott épületet újítanak fel

A vidéken élő fiatalok otthonteremtését és családalapítását segíti elő 66 településen az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 11 milliárd forint összértékű Esély otthon elnevezésű pályázata. Célja, hogy a szülőföldjüktől elszármazott 18 és 35 év közötti fiatalokat visszavonzza szülőhelyükre, illetve a még ott élők számára boldogulási lehetőséget kínáljon. A programban Kunszentmiklós város is részt vesz.

Gulyás Sándor

Az elnyert támogatásból két leromlott állapotú épület kerül felújításra, illetve kibővítésre, felszerelésre önálló lakhatás céljából, a projektben részt vevő, a célcsoportba tartozó fiatalok, valamint párok, családok számára. A Kossuth utcai épületben három új lakást alakítanak ki, a meglévő öt pedig felújításra kerül. A Bankos Károly utcai, korábbi fináncházban négy lakás kap helyet. Az úgynevezett fecskelakások a helyben vagy a környező településeken élő, esetleg a környéken dolgozó fiatalok önálló életkezdését próbálja lakhatási feltételek biztosításával elősegíteni, hozzájárulva a település népességmegtartó erejéhez. A program keretében korábban képzéseket is tartottak, illetve nyolcvankét fiatal jut pénzügyi támogatáshoz.

A 2014–2020-as fejlesztési időszakban a város nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a település kiegyensúlyozott fejlődési pályára álljon. Ennek elérésében kardinális kérdés, hogy a város elszegényedett részei ne szakadjanak le, sőt a lehetőségekhez képest elkezdjék a felzárkózást. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kínál olyan támogatási lehetőséget, mely a komplex felzárkóztatási projekteket pénzügyileg is segíti. Kunszentmiklós a benyújtott pályázatával nyert 70 millió forintos támogatást a Tasskertes városrészben található szegregátum integrált fejlesztésére. A rendelkezésre álló keretből kilenc szociális bérlakás felújítása valósul meg. A közbiztonsági funkciót erősíti az akcióterület közterületein biztonságtechnikai térfigyelő rendszer kialakítása, a lakófunkcióhoz kapcsolódó udvarrendezés, kerítés, járda és út építése, a közterületek és játszótér fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában